EYT sonrası staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirecek gelişme! SGK uzmanı tarih vererek duyurdu! Staj ve çıraklık mağdurları da emekli olacak

EYT sonrası staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirecek gelişme! SGK uzmanı tarih vererek duyurdu! Staj ve çıraklık mağdurları da emekli olacak
EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesinin ardından gözler staj ve çıraklık mağdurlarına çevrildi. Peki staj ve çıraklık mağdurları için bir çalışma yapılacak mı? SGK uzmanı Onur Önal'dan sevindiren bir açıklama geldi. Önal, tarih vererek staj ve çıraklık mağdurlarının da emekli olacağını söyledi.

Türkiye''de yaşanan deprem felaketi nedeniyle 7 Şubat tarihinde görüşülmesi beklenen EYT düzenlemesi yaklaşık 3 hafta sonra Meclis''e gelerek yasalaştı. 

TBMM’de kabul edilen kanun ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanların emekliliğinde yaş koşulu kaldırıldı. Söz konusu tarihten önce çalışmaya başlayanlardan, yaş dışındaki koşulları sağlayanlar hemen emekli olabilecekler. EYT’li SSK’lılarda 5000 – 5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranacak. Bağ-Kur’lu ve Emekli Sandığı’na tabi erkekler 9000, kadınlar 7200 prim gününü tamamlayarak emekliliğe hak kazanacak.

SIRADA STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI VAR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı olan Onur Önal, stajyerler için umut dolu sözler sarf etti. Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "2 Şüreka el ele vermiş , devamlı Staj ve Çıraklık yasası çıkmayacak , böyle bir çalışma yok diyorlar .Böyle diyorlar ve sonra hergün tag çalışması yapıyorlar .Size söyledim bu yasa çıkacak ve bu mağdur insanların mağduriyeti üzerinden sivrisinek gibi ikbal arayamayacaksınız" dedi.

NET TARİH VERDİ

Önal, bugün Meclis''ten geçen EYT''de staj mağdurlarının yer almamasının sürpriz olmadığını belirterek, önümüzdeki ay yapılması planlanan torba yasa ile 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık girişi olan vatandaşların da emekli edileceğini söyledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar