Soğana muhtacız kimin umurunda!

Soğana muhtacız kimin umurunda!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

02-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

TZOB: NİSANDA EN ÇOK KURU SOĞANA ZAM GELDİ

TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) Başkanı Şemsi Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Bayraktar, Nisan ayında üretici ve market fiyatları arasındaki farklara dikkat çekerek, kuru incirde bu farkın yüzde 284,3'e ulaştığını belirtti.

Bayraktar'ın açıklamalarına göre, limon ve karnabaharın fiyat farkı da oldukça yüksek. Limon yüzde 229,9 ile kuru incirden sonra en yüksek fiyat farkına sahipken, karnabahar yüzde 227,4 ile üçüncü sırada yer alıyor. Kuru üzüm ve patates de bu listede yer alıyor; kuru üzüm yüzde 176,6'lık bir farkla dördüncü, patates ise yüzde 169,5'lik bir farkla beşinci sırada.

Üreticide limon fiyatları yüzde 114,3 oranında artarken, yeşil soğan ve maydanoz da sırasıyla yüzde 68,1 ve yüzde 20,1 oranında artış yaşadı. Dana eti ve kuzu eti fiyatlarında da artış gözlemlendi.

Nisan ayında markette fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 51'lik bir azalışla patlıcan oldu. Üreticide ise en büyük fiyat düşüşü yüzde 60,4 ile patlıcanda görüldü.

Bayraktar, üreticilerin maliyetlerinin artması ve ürünlerin market fiyatlarına yansımasının tüketicileri etkilediğini belirterek, bu konuda dengeli bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar