İslam Memiş altın sahiplerini uyardı! Bunu yapmak hayatınızın hatası olacak

İslam Memiş altın sahiplerini uyardı! Bunu yapmak hayatınızın hatası olacak
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, son haftalarda düşüş yaşayan altın hakkında olay yaratacak bir açıklamada bulundu. Memiş, özellikle gram altın için "ucuz değil bedava" diyerek, bu seviyelerde altına yönelmeyenlerin hayatının hatasını yapacağını ifade etti.

Haftalardır üst üste düşüşler yaşayan altın, haftaya kısmen de olsa yükseliş trendi ile başlayarak yatırımcısını yeniden heyecanlandırdı. 2023''e rekor yükselişlerle giren altında 5 haftadır yaşanan düşüş trendi ise bitmiş görünüyor. Türkiye''de altın konusunda yaptığı her açıklama ile milyonlarca vatandaş tarafından ilgiyle takip edilen, Kapalıçarşı''nın nabzını tutan isim İslam Memiş, altın için mevcut fiyatların "tarihi fırsat" olduğunu ifade etti. 

Özellikle gram altın konusunda yatırımcılara tavsiyede bulunan Memiş, "Gram altın ucuz değil, bedava. Altın yeniden yükselişe başladı ve bu yükseliş, Ocak''ta yaşanandan daha da keskin gerçekleşecek. Şu an için altından uzak duranlar, çok yakında dizlerini dövecekler ama geç olacak" ifadelerini kullandı. 

"GRAM ALTIN REKORA KOŞACAK"

FED raporlarının yayınlanmasının ardından altında yaşanan düşüşün yalnızca fiyat dengelemesi olacağını belirten Memiş, "2023 altının ve gümüşün yılı olacak" iddiasında ısrarcı olduğunu yineledi. Uzun vadeli planlarda hiçbir değişiklik olmadığını hatırlatan uzman isim, "Haziran ayında gram altının 1200 lirayı geçeceğini düşünüyorum. Yıl sonunda ise 1500 liranın üstünde olması oldukça muhtemel" dedi. 

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, bu piyasadan en zararlı çıkacakların küçük yatırımcı olduğunu söyledi.

"PANİK SATIŞI YAPANLAR SAÇLARINI YOLACAK"

Halihazırda yatırımını altında tutan ve bu piyasada uzman olan isimlerin altın satmak bir yana dursun, dipten altınları topladığını belirten Memiş, şu an için panik satışı yapanların küçük yatırımcı olduğunu ve bu şartlarda panik satışı yapmanın yapılacabilecek en büyük hata olduğunu paylaştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar