AKP'li yetkiliden son dakika EYT açıklaması! Başvurular böyle yapılacak

AKP'li yetkiliden son dakika EYT açıklaması! Başvurular böyle yapılacak
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın TBMM'ye gelecek olan EYT düzenlemesinin hangi gün yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanacağını açıkladı. İşte EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte emekli adaylarını bekleyen süreç...

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündeme dair yaptığı açıklamalarda, yarın Meclis''e sunulacak EYT düzenlemesi için de kritik bilgilre paylaştı. 

Düzenlemenin kapsamına yönelik bir değişiklik olup olmayacağı konusuna yanıt vermeyen Elitaş, bütün siyasi partilerin onay vermesi halinde Meclis''in yarın TBMM Genel Kurulu''ndan geçerek yasalaşacağını açıkladı. 

BÜTÜN PARTİLER KABUL EDERSE YARIN YASALAŞACAK

Elitaş, deprem felaketlerinin ardından haftalar sonra yeniden mesaiye başlayacak Meclis için, birinci sıradaki gündemlerinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifi olacağını söyledi. Elitaş, teklifin, siyasi parti gruplarının katkı sağlaması halinde yarın, normal görüşme prosedüründe ise çarşamba günü yasalaşabileceğini belirtti.

SGK EYT BAŞVURULARINI NE ZAMAN ALACAK?

Söz konusu sürecin ardından hızlıca harekete geçecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli adaylarının başvurularını e-Devlet üzerinden almaya başlayacak. SGK memurları, bu süreçte başvuruların hızlıca değerlendirebilmesi için 7/24 çalışacak şekilde ek mesaiye tabii tutulacak. Başvuruların tamamının mart ayı içerisinde değerlendirilmesi ve emekliliğe hak kazanan vatandaşlara SGK tarafından emekli numaraları tahsis edilmesi bekleniyor.

EYT''DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Bu sorunun henüz resmi bir yanıtı verilmemiş olsa da, konu hakkında açıklamalarda bulunan SGK uzmanları için ilk ödeme takvimi mayıs ya da haziran ayında gerçekleşecek. Deprem felaketleri nedeniyle aksayacak olan ödeme planlarına karşın EYT''liler, maaşlarında bir hak kaybı yaşamayacak. Meclis''ten geçecek düzenlemenin ardından 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli maaşı 1 Mart tarihi esas alınarak hesaplanmaya başlayacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar