‘Süper Vali’ Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu: Dikkat çeken baba detayı

‘Süper Vali’ Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu: Dikkat çeken baba detayı
‘Süper Vali’ olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının görev yaptığı Tokat'ta belediye başkan adayı oldu. Peki Yazıcıoğlu hangi partiden aday gösterildi? İşte ayrıntıler…

Yerel seçimlere yaklaşırken, siyasi partilerin aday belirleme süreci hız kazanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Tokat Belediye Başkanlığı için Türkiye'nin 'Süper Valisi' olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu aday olarak gösterdi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun adaylığını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilen bir fotoğraf eşliğinde duyurdu.

gdfoadwxkae16x9.jpeg

2015 SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta aday gösterilmesi, özellikle babası Recep Yazıcıoğlu'nun döneminde Tokat Valisi olarak görev yapmış olmasından dolayı ayrı bir önem taşıyor. Daha önce AKP'den siyasete girmeyi deneyen Yazıcıoğlu, 2015 genel seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, ancak o dönemde listeye girememişti.

yazici21.webp

BABA YAZICIOĞLU TOKAT'TA GÖREV YAPMIŞTI

Tokat'tan aday olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun babası Recep Yazıcıoğlu, geçmişte Tokat Valisi olarak görev yapmış bir isim olarak hafızalarda yer etmişti.

Recep Yazıcıoğlu, Tokat Valisi olarak görev yaptığı dönemde gösterdiği başarılarla efsane bir vali olarak tanındı. Şehirdeki birçok projeye öncülük eden Yazıcıoğlu, halkın takdirini kazanmıştı. Oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise bu mirası devam ettirme yolunda adım atmaya hazırlanıyor.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun aday gösterilmesi, şehirdeki siyasi dengeleri etkileyebilir ve Tokat'ın geleceğine dair yeni projelerin öncüsü olabilir.

113846541-recep-yazicioglu.webp

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde 2 Haziran 1948 tarihinde dünyaya gelen Recep Yazıcıoğlu, Türkiye'nin sevilen valilerinden biri haline geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yazıcıoğlu, 1968 yılında Aydın'da göreve başladı ve burada kaymakam vekilliği görevini üstlendi. Ardından ülkenin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

1984 yılında Türkiye'nin en genç valisi olarak Tokat'a atanarak dikkatleri üzerine çeken Yazıcıoğlu, yaklaşık 5 yıl boyunca bu görevi başarıyla sürdürdü. Eğitim ve sağlık alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle "Yılın Bürokratı" seçilen Yazıcıoğlu, 1989 yılında Aydın'a vali olarak atanarak kentteki hizmetine devam etti.

Aydın'da tarım ve ekonomi alanlarında önemli projelere imza atan Yazıcıoğlu, özellikle jeotermal kaynakların etkili bir şekilde kullanılmasını amaçladı. Ancak, bu projeyi hayata geçiremeden 1991 yılında Erzincan'a vali olarak atanarak görev yeri değişti. Erzincan'da 1992 depreminde vatandaşların yanında olan Yazıcıoğlu, bölgede yapılması gereken 30 yıldır gerçekleşmeyen köprünün yapımına öncülük ederek halkın sevgisini kazandı.

Erzincan'daki başarılı hizmetlerinin ardından, 1999 yılında merkez valiliğine atanarak Ankara'da görevine devam etti. 2003 yılında ise Denizli Valiliği'ne getirilen Yazıcıoğlu, ülke genelinde tanınan ve sevilen bir bürokrat olarak öne çıktı. Ancak, Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine on binlerce kişi katıldı. Efsane vali, Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar