Metin Külünk’ten AKP’yi karıştıracak yerel seçim itirafı

Metin Külünk’ten AKP’yi karıştıracak yerel seçim itirafı
Gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk olan AKP’li Metin Külünk seçim döneminde AKP içinde yaşanan skandalı itiraf etti.

AKP’li Metin Külünk, Fatih Altaylı’nın konuğu oldu, Külünk’ün yerel seçim dönemine ilişkin yaptığı açıklamalar ise büyük dikkat çekti.

Külünk “Bas bas bağırdım” diyerek AKP’li bazı isimlerin seçim zamanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendi istedikleri adayların gösterilmesini sağlamak için sahte anketler götürdüklerini iddia etti.

oom.jpg

“BEN BAZI İLLERİ BİLİYORUM”

Külünk, şunları söyledi:

Sahte anketler götürmeyin sayın cumhurbaşkanımızın önüne diye bağırdım. Kendi istedikleri adayları adaylaştırabilmek için Ankara’daki hangi anket şirketleriyse cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler götürdüler. Ben bazı illeri biliyorum söylemeyeyim.

45.jpg

“CUMHURBAŞKANIMIZA SÖYLEDİM SOKAKLA İNATLAŞILMAZ”

15 Temmuz’dan sonra parti içinde siyasetçiler arasında “Bu millet bize mecbur” anlayışının ortaya çıktığını öne süren Külünk “Cumhurbaşkanımıza 2019’da ifade ettim sokakla inatlaşılmaz. Sebebi şu, ben yaptım oldu. Merkezden aday göstereceğim. Ya da her şekilde her iktidar kendi statükosunu üretir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin gaziden sonraki iktidarında da oldu. Merhum Süleyman Bey’in iktidar döneminde de oldu. Parti bu kadar güçlü bir hareket olarak oluşan statükonun Sayın Cumhurbaşkanımızı sınırlandırması çok uzun sürdü. Bunun sebebi de Sayın Erdoğan’ın liderlik gücü ve çok güçlü taşıyıcı gücü buna engel oldu. Ne devlet iktidarlara mecburdur, ne de millet iktidarlara mecburdur” diye konuştu.

omom.jpg

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

19 Kasım 1960'ta Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Metin Külünk, eğitim hayatı Diyarbakır'da başladı ve ortaokulu İstanbul'da tamamladı.

Yükseköğrenimin Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde devam eden Külünk, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

AKP'li Külünk: Bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike deizm « PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi

Evli ve bir çocuk babası olan Külünk, iş yaşamına 1984 yılında adım attı. Kariyeri boyunca çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Milletvekili olmadan önce 2001 yılında Külünk Eğitim ve Kültür Derneği'nin başkanlığını üstlendi.

1975 ve 1976 yıllarında Millî Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1990 - 1995 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) komitelerinde yer aldı. 1993 - 1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde dış ticaret dersleri verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar