İYİ Parti’den istifa eden Gökhan Zan hangi liderden Hatay adaylığı teklifi aldığını açıkladı: Cin gibi adam hemen aramış

İYİ Parti’den istifa eden Gökhan Zan hangi liderden Hatay adaylığı teklifi aldığını açıkladı: Cin gibi adam hemen aramış
6 Şubat depremlerinin ardından İYİ Parti’ye katılan ancak geçtiğimiz haftalarda istifa ettiğini duyuran Gökhan Zan’dan bomba bir açıklama geldi. Bir partiden Kendisine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi geldiğini söyleyen Zan, teklifi neden kabul etmediğini açıkladı.

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'a yönelik yaptığı yayınlar ve çağrılarla bölge halkının sempatisini kazanan Gökhan Zan, seçim döneminde İYİ Parti'den gelen teklifi değerlendirmiş ve ikinci sıradan milletvekili adayı olmuştu.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde, Meclis'e giremeyen Zan, daha sonra partiden istifa etti. Zan, istifasını şu sözlerle açıklamıştı: "Siyasete giriş nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum."

zan-2.jpg

CHP'Lİ LÜTFÜ SAVAŞ' TEPKİ GÖSTERDİ

İstifası sonrası ortalıklarda görünmeyen Gökhan Zan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katılarak bölgede yaşananları ve güncel olayları değerlendirdi. CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine sert tepki gösteren Zan, "Ceketimi assam kazanırım diyen Lütfü Savaş neyin egosunu tatmin ediyor?" dedi.

Canlı yayında dikkat çeken bir açıklamada bulunan Zan, canlı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisini arayarak Hatay büyükşehir için aday olmasını teklif ettiğini söyledi.

Zan, bu sürpriz telefon görüşmesini şu sözlerle aktardı: "Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ aradı. Sürpriz bir telefon oldu. Hatay'dan aday olmamı istedi büyükşehire. Hem ülkede hem memleketinde sevilen bir insan olduğumu vurguladı. Nezaketen de çok teşekkür ettim. Bölen tarafta olmak istemediğimi vurguladım. Kibarca reddettim."

zan.jpg

"CİN GİBİ BİR ADAM "

Özdağ'ın, Zan'a "Senin gibi bir aday" işaret ederek göçmen sayısına dikkat çektiğini belirttiğini ifade eden Zan, Özdağ'ın özellikle Reyhanlı'daki göçmen sayısını düşürebilecek politikaların altını çizdiğini paylaştı.

Zan'ın bu açıklamalarının ardından, ünlü televizyon sunucusu İsmail Küçükkaya da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Küçükkaya, "Buradan eminim halkımız öyle düşünüyordur. Ümit Özdağ'a bak ne kadar akıllı bir siyasetçi. Cin gibi bir adam hemen aramış." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar