İYİ Parti’de yerel seçim çalışmaları hız kazandı: Kürşad Zorlu Ankara ve İstanbul adayı için tarih verdi

İYİ Parti’de yerel seçim çalışmaları hız kazandı: Kürşad Zorlu Ankara ve İstanbul  adayı için tarih verdi
İYİ Parti Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, merakla beklenen Ankara ve İstanbul adayları ile ilgili açıklama yaptı.

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil siyaset’ iddiasıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti’nin Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu gündeme ve yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Akşener’in ‘hür ve müstakil siyaset’ vurgusuna açıklık getiren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkanları Meral Akşener'in "hür ve müstakil siyaset" vurgusunu açıkladı. Siyasette hiçbir vatandaşı ayırmadan, değişimi ve çözümü ortak bir çabayla aramaktan bahseden Zorlu, ülkenin geldiği noktadan endişe duyan milyonlarca vatandaşın, siyasi iktidarın oluşturduğu uçurumun farkında olduğunu ifade etti.

“HÜR VE MÜSTAKİL SİYASET VURGUSU”

"Hür ve müstakil siyaset" anlayışını vurgulayan Zorlu, İYİ Parti'nin milletin yanında olduğuna inandığını belirtti. Ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için alternatif bir iktidar rota oluşturduklarını ifade etti. Zorlu, "Üçüncü yol" olarak nitelendirilen bu yaklaşımın, milli kültür ve tarih değerleri üzerine inşa edilmiş bir toplumsal güç merkezi olma iddiasını taşıdığını söyledi.

YARGITAY’A TEPKİ

Cumhur İttifakı'nın sıkça gündeme getirdiği "yeni anayasa" konusunda da Zorlu, kriterleri açıkladı. AYM'nin TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki kararlarının Yargıtay tarafından yok sayılmasına tepki gösteren Zorlu, bu durumun ülkenin ekonomik krizine katkıda bulunan hukuksuzluklardan kaynaklandığını söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MÜMKÜN MÜ?

Anayasa değişikliği konusunda ise Zorlu, mevcut Anayasa'nın değiştirilemeyecek maddelerini belirlediklerini ve 66. Madde gibi kırmızı çizgilerini ortaya koyduklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa yapmak yerine mevcut Anayasa'ya uymakla ilgili bir çaba göstermediğine dikkat çekti.

‘Milletin çeşitliliği’ gibi bir ifade kullanmanın sakıncalı olduğunu vurgulayan Zorlu, "Milletimizin adı ‘Türk Milleti’dir tabii ki. Bu tüm Anayasa’nın ruhuna yansır ve yansımalıdır” dedi. Zorlu, yeni anayasa tartışmalarına bu anlayış ile baktıklarını aktardı.

ANKARA VE İSTANBUL MESAİSİ SÜRÜYOR

Bugüne kadar 7 büyükşehir, 12 il ve 100'den fazla ilçede adaylarını açıkladıklarını belirten Zorlu, Ankara ve İstanbul için görüşme trafiğinin devam ettiğini söyledi. Ocak sonuna kadar bu büyük şehirlerdeki adaylarını açıklamayı umduklarını belirten Zorlu, özellikle Ankara için AKP'nin adayını görmeyi beklediklerini dile getirdi.

Tüm büyükşehirlerde vatandaşlara alternatif tercihler bulmasına ve yeni bir alan açmasına imkan sunacaklarının altını çizen Zorlu, iddialı oldukları il, ilçe ve büyükşehirler olduklarını söyledi.

Türkiye'nin iki kutuplu siyasete sürüklenmek istendiğini ifade eden Zorlu, bu durumun sadece iktidarda değil, maalesef muhalefette de olduğunu belirtti. Vatandaşın geçim sıkıntısı, emekçilerin hak alamaması ve gençlerin umutsuzluğuna vurgu yapan Zorlu, "Biz AK Partiyle de CHP ile de yarışacağız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar