İYİ Parti’de deprem: Üst düzey isim görevden alındı, yönetimden istifa kararı

İYİ Parti’de deprem: Üst düzey isim görevden alındı, yönetimden istifa kararı
İYİ Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile tartışan İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nu görevden ald.

İYİ Parti Genel Merkezi, İzmir'de yaşanan gerginlikler sonucunda İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile tartışan İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun görevden alındığını duyurdu.

iyi-parti-izmir-de-kriz-sinan-bezircioglu-gorevden-alindi-8636-001.jpg
Sinan Bezircilioğlu

İddialara göre, Özlale ve Bezircilioğlu arasında yaşanan tartışma, partiyi derin bir iç krize sürüklediği iddia edilmişti.

umit-ozlale.webp
Ümit Özlale

YÖNETİM KURULUNDAN İSTİFA

Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada, İYİ Parti'nin İzmir'deki yönetim kadrosunun revize edildiği belirtildi. Özellikle İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Bezircilioğlu'nun yanı sıra, il yönetimi ve divan kurulunun da görevden alındığı ifade edildi.

Bergama İlçe Başkanı olarak uzun yıllar görev yapmış ve Bergama Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde yer almış olan Nuri Çiftçi'nin de, Özlale ile yaşanan tartışma sonrasında 100 partili ile birlikte istifa ettiği belirtildi. Parti içindeki bu istifaların, İYİ Parti'nin İzmir'deki siyasi dinamiklerini nasıl etkileyeceği ise merak ediliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar