Muhalif partiler Can Atalay için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü: Ortak bildiri yayınlandı

Muhalif partiler Can Atalay için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü: Ortak bildiri yayınlandı
Sekiz muhalefet parti temsilcisi Can Atalay konusu i.in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ortak bildiri yayımladı.

Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'a yönelik iki kez hak ihlali kararı vermesi ve bu kararın uygulanmamasının yarattığı krizin ardından, muhalefet partileri, yargı krizini görüşmek için tatilde olan Meclis'i olağanüstü toplamaya davet etti. Ancak bu talep TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildi.

kapak-184630.jpg

Sekiz muhalefet partisinin temsilcileri, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek görüştü. Görüşme sonrasında CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis Başkanının toplanma taleplerini reddetme gerekçelerini kabul etmediklerini belirtti.

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANDI

İYİ Parti hariç diğer Muhalif partiler, görüşme sonrasında ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasının açık bir hukuk ihlali olduğu ve yargının yasama erkine müdahalesiyle demokrasi krizine yol açıldığı ifade edildi.

Ayrıca, 9 Ocak'ta toplanması talep edilen Meclis'in toplanma talebinin reddedilmesi, hukuki ilkelerle bağdaşmadığı ve keyfiyetin hakim kılınması anlamına geldiği vurgulandı.
Bildiride ayrıca, Meclis Başkanının tutumunun, ülkede karşılaşılacak önemli gelişmeler karşısında TBMM'nin olağanüstü toplanarak ülke gündemine müdahale gücünü zayıflattığı ve hukuki-demokratik tepkileri gerektirdiği belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar