'Komünist Başkan'ın Kadıköy adaylığının perde arkası: CHP kalesinin seçilme nedeni belli oldu

'Komünist Başkan'ın Kadıköy adaylığının perde arkası: CHP kalesinin seçilme nedeni belli oldu
Türkiye'de 'Komünist Başkan' olarak tanınan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP tarafından Kadıköy'den aday gösterilme olasılığının perde arkası gün yüzüne çıktı. Kadıköy, CHP seçmeninin yoğun olduğu bir bölge olarak bilinirken, Maçoğlu'nun bu stratejik tercihinin nedenleri merak konusu oldu.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, konuya ilişkin Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in sorularını yanıtlarken, Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy ve TKP konusundaki net tutumunu vurguladı.

Okuyan, "Eğer Maçoğlu'nun Kadıköy'de adaylığı netleşirse, iyi bir ekiple seçimlere katılmak bizim görevimiz olacak. Anlamadığım bir durum var. TKP, Kadıköy'de her zaman aday gösterdi. Şimdi 'defolun gidin' diyorlar, ben de şunu soruyorum: Neden endişeleniyorlar? Eğer Kadıköy CHP'ye aitse, zaten kazanırlar" ifadeleriyle düşüncesini dile getirdi.

Aytunç Erkin'e konuşan Okuyan ayrıca, Maçoğlu'nun uzun süredir başka partilerden seçime girmesi ihtimalini de değerlendirdi.

Okuyan, "Maçoğlu'nun TKP ve Kadıköy konusundaki tutumu uzun süredir belirgin, ancak biz daha önce farklı ilçeleri veya alternatifleri de önermiştik" şeklinde ifade etti.

Okuyan, "İstanbul veya İzmir'de, iktidarın güçlü olduğu bir yerde olabilir demiştik. CHP'nin tepkisinden kaçmak değil, Şişli'yi de önermiştik" ifadelerini kullandı.

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

2007-2017 yılları arasında Tunceli Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'nde görev alan Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu.

Maçoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) adayı olarak Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Ovacık Belediye Başkanı olarak seçilerek beş yıl süreyle Ovacık'ta görev yaptı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve onun öncülük ettiği Tunceli Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adayı olarak TKP listesinden Tunceli merkez Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve görevine devam etmektedir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar