Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici AKP’den o büyükşehri istedi: ‘Motive olmamız lazım’ diyerek açıkladı

Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici AKP’den o büyükşehri istedi: ‘Motive olmamız lazım’  diyerek açıkladı
Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, yerel seçimlerde partisinin tabanının ve camianın motive edilmesi gerektiğini belirterek, bir büyükşehrin kendilerine bırakılmasını talep etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerle ilgili olarak yürütülen görüşmeler hakkında bilgi verdi.
Destici, düzenlediği basın toplantısında, genel seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek verdiklerini hatırlatarak, "Tabii burada bizim bu seçimlerde parlamentoya girememiş olmamız hem bizi üzdü, hem tabanımızı üzdü, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir eksikliği ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

BAZI İLLERDE CUMHUR İTTİFAKI İLE DEVAM

Destici, BBP heyetiyle AKP heyeti arasındaki yerel seçim görüşmelerinin devam ettiğini belirtirken, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme ihtimaline de değindi. “Bizim tabii şu an geldiğimiz noktada Sivas başta olmak üzere kendi adaylarımızla gireceğimiz iller ve ilçeler başta olmak üzere yine kendi adaylarımızla gireceğimiz ilçeler ve beldeler olacaktır” diyen Destici, Cumhur İttifakıyla birlikte iş birliği içerisinde seçime girecekleri iller, büyükşehirler ve ilçelerin de olacağını aktardı.

"PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Destici, görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak, "Sivas’ta adayımızın desteklenmesinden tabii bundan büyük memnuniyet duyarız. Böyle bir talebimiz zaten var. Yani bunu zaten gizlemiyoruz. Bunu açıkça da ifade ediyoruz" diye konuştu.

Destici öte yandan, bunun bir pazarlık unsuru olarak istemediklerini de özellikle vurguladı.

"SİVAS BBP'YE BIRAKILMALI"

Destici'nin dikkat çeken bir diğer açıklaması ise, BBP'nin kazandığı belediyelerde sokak köpeklerini itlaf edeceklerine dair oldu. "Büyük Birlik Partisi olarak bu konuyla ilgili ne yapabiliriz?" diye düşündüklerini söyleyen Destici, bu konuda yapılan araştırmalara ve Atatürk'ün 1932'de yayınladığı bir tamime atıfta bulunarak, sokak köpeklerinin itlaf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Destici, "Bunu motive edecek şey de Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi'ne bırakılması olur" şeklinde konuştu. Destici, Sivas’ın motivasyon olsun diye kendilerine bırakılmasını talep etti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar