YSK’dan yerel seçime katılacak 34 siyasi parti için flaş karar: Adaylar için ön seçim olacak mı?

YSK’dan yerel seçime katılacak 34 siyasi parti için flaş karar: Adaylar için  ön seçim olacak mı?
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılabilme yeterliliğine sahip 36 partinin, adaylarını merkez yoklaması yöntemiyle belirlemesine karar verildi.

Türkiye'de 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için heyecan dorukta. Seçime katılabilme yeterliliği bulunan 36 parti, adaylarını belirlemek üzere merkez yoklaması yöntemini tercih ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, siyasi partilerin adaylarını YSK'ye bildirmeleri için son tarih 10 Ocak olarak belirlendi. 1 Ocak'ta başlayan bu süreç, 31 Mart'a yaklaşırken partilerin stratejilerini hızlandırdığı bir dönemi işaret ediyor.

Bugüne kadar gelen bilgilere göre, seçime katılabilme yeterliliğine sahip olan 36 parti, adaylarını belirleme sürecinde ön seçim yöntemini tercih etmeyerek merkez yoklamasını kullanacaklarını YSK'ye bildirdi. Bu partiler arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi gibi geniş bir yelpaze bulunuyor.

YSK'nin 2 Ocak'taki toplantısında belirlenen 36 parti şu şekilde sıralanıyor: Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Millet Partisi, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Millet Partisi, Memleket Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Hür Dava Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İYİ Parti Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Sol Parti, Vatan Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Millet Partisi,Türkiye Komünist Hareketi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, ve Zafer Partisi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar