İran, İsrail saldırısında kullandığı İHA ve füzeleri sergiledi

İran, İsrail saldırısında kullandığı İHA ve füzeleri sergiledi
İran, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıda kullandığı Hayber Şiken füzesi, Fatih-2 füzesi, Emad balistik füzesi, Paveh seyir füzesi ve Şahid-2 İHA'larını sergiledi.

İran'da Devrim Muhafızları Ordusu'na ait Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, İran'ın İsrail'e yönelik "Gerçek Vaad" operasyonunda kullandığı füze ve insansız hava araçları (İHA) sergilendi. Tahran'da düzenlenen fuarda, 1.450 km menzilli Hayber Şiken füzesi ile Fatih-2 füzesi, 1.700 km menzilli Emad balistik füzesi, 1.600 km menzilli Paveh seyir füzesi ve saldırıda kullanılan Şahid-2 İHA'ları ziyaretçilere tanıtıldı.

Fuarda yerli yapım birçok füze, İHA ve savunma sistemi görücüye çıktı. Bunlar arasında 1.400 km menzilli "Fettah-2" hipersonik seyir füzesi ve 320 km menzilli "Mehran" hava savunma sistemi ile Şahid-147 İHA da bulunuyor.

Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Ali Belali, fuar alanı hakkında verdiği bilgide, Gerçek Vaad operasyonunda kullandıkları Hayber Şiken, Fatih-2, Emad ve Paveh füzeleri ile Şahid-2 İHA'larının sergilendiğini belirtti. Belali, "Füzelerin büyük kısmı eski nesil. Burada yeni nesil füzeleri sergilemiyoruz" diye konuştu.husilerin-selmani-korkutan-yeni-silahlari-1562580498-1563.webp

Füze teknolojisinde ileri bir noktaya geldiklerini ifade eden Belali, "Kendi füzelerimizi artık üretebiliyoruz ve İsrail'i de kendi ürettiğimiz füzelerle hedef aldık. İsrail'in ülkemize karşı tekrar yeni bir hata yapması halinde, yeni nesil füzelerimizle daha ağır ve sert bir karşılık vereceğiz" dedi.

Belali, 40 yıldır yaptırımlarla mücadele ettiklerini ve askeri teknolojilerini geliştirdiklerini belirtti. "Yeni yaptırımlar veya yaptırımların genişletilmesi füze veya İHA programımızı etkilemeyecektir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsrail, 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran'a ait konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Şam'daki saldırısına misilleme olarak 13 Nisan'da 185 İHA, 110 karadan karaya füze ve 36 seyir füzesiyle İsrail'e saldırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar