Hatay depremi sonrası EYT ertelenecek mi? AKP'li yetkiliden son dakika EYT açıklaması!

Hatay depremi sonrası EYT ertelenecek mi? AKP'li yetkiliden son dakika EYT açıklaması!
7 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak EYT düzenlemesi, yaşanan depremler nedeniyle 3 kere ertelenmişti. Son olarak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Meclis'in 28 Şubat'ta açılacağını söylemesinin ardından yaşanan Hatay depremlerinin ardından TBMM'nin ve EYT düzenlemesinin yeniden erteleneceği iddia edilmişti. Söz konusu iddialar hakkında gerçek belli oldu.

Şubat ayının ilk haftasında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edilen EYT düzenlemesi, TBMM Genel Kurulu''na gelmesine 1 gün kala, Kahramanmaraş''ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ertelenmişti. 

Depremlerin hemen ardından 1 haftalık milli yas ilan edilirken, Meclis''in de 14 Şubat''a kadar çalışmalarını durduracağı açıklanmıştı. Her geçen gün afet bölgesindeki bilançonun ağırlaşması, facianın boyutunun giderek artması ve ölü sayısının yükselmesiyle birlikte birçok milletvekili de deprem bölgesinden geri dönmedi. Bu gerekçe ile TBMM ilk olarak 21 Şubat''a daha sonra da yeniden 28 Şubat tarihine kadar çalışmalarını askıya aldı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, basın mensupları ile yaptığı bir söyleşide 21 Şubat''ta EYT''nin Meclis''e geleceğini açıklamasına karşın birkaç gün sonra TBMM''de yer alan bütün partilerin mutabakatı ile çalışmaların 28 Şubat''a ertelendiğini açıklamıştı. 

Son olarak 20 Şubat''ta Hatay''da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Meclis''in ve dolayısıyla EYT düzenlemesinin yeniden erteleneceği iddia edilmişti. Söz konusu iddialar hakkında AKP''li yetkililerden resmi açıklama geldi.

EYT DÜZENLEMESİ YENİDEN ERTELENECEK Mİ?

AKP Grup Başkanvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, haftaya genel kurul gündemine gelecek konuların gözden geçirildiği belirtildi. Haftaya genel kurulda yeni bir deprem araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin siyasi partilerin vereceği önergeler ele alınacak.

Genel Kurul’un bir diğer gündem maddesinin ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasa teklifi olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar