Dolar sahiplerini üzecek gelişme açıklandı: İşte milyonları ilgilendiren tarih

Dolar sahiplerini üzecek gelişme açıklandı: İşte milyonları ilgilendiren tarih
Doları olanları ilgilen tahmin bu kez de Bloomberg analistlerinden geldi. Analistler, doların değer kaybetmeye devam ederek, euro karşısında daha da gerileyeceğini iddia ederken, bunun nedenini de açıkladı.

Doları olanları mutsuz edecek açıklama bu kez dünyanın en büyük ekonomi kuruluşlarından birisi olan Bloomberg''ten geldİ.

Gerçek Gündem''de yer alan habere göre, 

ABD Merkez Bankası''nın (Fed) gelecek ay faizleri 25 baz puan artıracağı ve yıl boyunca da indirim sürecine başlamayacağı sinyaliyle dolar/TL fiyatlanmaya başladı.

Bu gelişmelerle Bloomberg''in yaptığı analize göre, öncü göstergeler dolarda geçen Eylül ayında başlayan satışların devam edebileceği sinyali veriyor. Bu ay dolarda Fed''in şahin söylemleriyle ralli yaşansa da uzun vadeli göstergeler, dolarda düşüş trendinin henüz sonlanmamış olabileceğine işaret ediyor.

ÇİN ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Bloomberg analizleri, Çin''de karantina kısıtlamalarının gevşemesi, kredi büyümesi gibi etkilerin Euro/Doları desteklemeye devam etmesini beklendiğini belirtti.

DOLARDA SON DURUM NE?

Yaşanan gelişmeler sonrası dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından 18,8690''dan işlem görüyor.

Dün, en düşük 18,8297 ve en yüksek 18,8868 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,8654''ten tamamlamıştı.

Ayrıca yurt içi piyasalarda ise, Kahramanmaraş''lı depremin, 11 ili vurmasının ekonomi üzerindeki etkisi yakından izleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar