Mahfi Eğilmez kesin konuştu: Zaten düşecek!

Mahfi Eğilmez kesin konuştu: Zaten düşecek!
Ekonominin güvenilir isimlerinden Mahfi Eğilmez, yüzde 50 faizle alınan kredinin pahalı değil adeta bedava olduğunu iddia etti.

MAHFİ EĞİLMEZ KESİN KONUŞTU: DÜŞECEK!

Eski Hazine Müsteşarı ve ekonomist Mahfi Eğilmez, Tevfik Güngör Uras’ı ölüm yıl dönümünün dördüncü yılında 19 Ağustos Cuma günü İSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen panelde konuştu.

Eğilmez, katıldığı bir toplantıda sanayiciler tarafından yüksek olduğu gerekçesiyle eleştirilen banka faizleriyle ilgili konuştu. Ünlü ekonomist, sanayicilerin yüzde 50 kredi faizinin çok yüksek olduğu iddiasına da karşı çıkarak, “Merkez Bankası %13 faizle bankaları fonluyor. Bankalar mevduata %17 veriyor, %40-50 ile kredi kullandırıyor. Sizler buna bakarak bir haksızlık olduğunu söylüyorsunuz. Ben de diyorum ki yüzde 50 faizli kredi bedava” dedi.

‘ZATEN DÜŞECEK’

Mahfi Eğilmez şöyle konuştu:

“Merkez Bankası yüzde 13 ile bankaları fonluyor. Bankalar yüzde 17 ile mevduat topluyor. 40 ile 55 ile kredi kullandırıyor. Buna bakarak haksızlık olduğu söylüyorsunuz bende diyorum ki resmi enflasyonun yüzde 80 olduğu bir yerde yüzde 50 kredi faizi bedavadır. Normalde faizin yüzde 80 olması gerek. Bizim odaklanmamız gereken faiz değil enflasyon. Enflasyon düşünce faizler zaten düşecek. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar