Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş 6 Şubat depreminin bilinmeyenini açıkladı! Dikkat çeken Gaziantep detayı

Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş 6 Şubat depreminin bilinmeyenini açıkladı! Dikkat çeken Gaziantep detayı
Tokat depremine ilişkin açıklamasıyla uyaran Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, 6 Şubat depreminin bilinmeyenini açıkladı.

6 Şubat depremlerinin ardından yaptığı analiz ve araştırmalarda kritik noktaları işaret eden Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Hangi bölgelerde yeni deprem riski var?- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

SAKINIM BANDLARINA DİKKAT ÇEKTİ

6 Şubat depremine ilişkin bir açıklama yapan Demirtaş, paylaştığı haritalarla birlikte şunları söyledi:

Deprem tekrarlanma aralıkları 1000-1500 yıl olan 06.02.2023, 04:17 (Mw=7.8) ve 5-10 bin yıl olan 13:24 (Mw=7.6) depremi yüzey kırıkları boyunca sakınım bandları oluşturup, yapılaşmaya yasak Uygun Olmayan Alanlar tanımlamak mühendislik açısından kabul edilebilir durum değildir. Çünkü sakınım bandı içinde kalan ekonomik ömürleri 50-100 yıl olan mevcut binalar ya da yeni yapılacak binalar 6 şubat 2023 ilk depremi (M7.8) yüzey kırıkları/ yer değiştirme riski ile gelecek 1000-1500yıl,ikinci depremi (M7.6) benzeri riski ile gelecek 5-10 in yıl karşılaşmayacak.

Bir 1 kişi, ders çalışıyor ve yazı görseli olabilir

BAKANLIĞA SESLENDİ: VAZGEÇMELİ

İçişleri Bakanlığı’na seslenen Demirtaş, “Bakanlık 1/250 bin ölçekli MTA Türkiye Diri Fay Haritası'ndaki fayları 1/1000 ölçekli imar paftalarına aktararak SAKINIM BANDINA yönelik paleosismolojik çalışmalarda altlık olarak kullanmaktan vazgeçmeli” mesajını verdi.

6544.jpg

“DEVAM EDERSE KAHRAMANMARAŞ ÖRNEĞİNE BENZER”

Çalışmaların böyle devam etmesi takdirinde Kahramanmaraş örneğine benzer bir durum yaşanabileceğine dikkat çeken Demirtaş altını çizerek uyardı.

Deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman deprem oldu? (19 Nisan tarihli son depremler) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

DEPREMDE HASAR ALMADI

Demirtaş’ın haritada gösterdiği Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 2013 yılında hizmete açılan İslahiye Devlet Hastanesi’ni depremde hasar görmeden ayakta kalırken Hatay Devlet Hastanesi hasar almış enkazında 72 kişi can vermişti.

Hatay'da yıkılan hastanenin 'deprem dayanıklılık testi olumsuz' geldiği ortaya çıktı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran 6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan illerden biri de Hatay oldu. 6 Şubat Depremi’nin yıldönümü töreninde konuşan Lütfü Savaş’ın açıklamalarına göre Hatay’da 24 bine yakın kişinin hayatını kaybetti. Antakya’da 3 bin 100 civarında bina yerle bir oldu. 10 bine yakın bina ağır hasarlı olarak tespit edildi. Hasarlı bina sayısı bakımında 7. sırada yer aldığı ifade edilen Gaziantep'te ise 49 bin binanın yıkılması için karar alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar