Murat Sururi Özbülbül’den IMF uyarısı: İktidar gitmek zorunda kalacak!

Murat Sururi Özbülbül’den IMF uyarısı: İktidar gitmek zorunda kalacak!
Günboyu Gazetesi yazarı ekonomist Murat Sururi Özbülbül, ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

IMF UYARISI: İKTİDAR GİTMEK ZORUNDA KALACAK!

Ekonomist Murat Sururi Özbülbül, “Bu da Gündeme Gelmeli” isimli YouTube programına konuk oldu. Programda güncel ekonomik koşulları değerlendiren Özbülbül, değerlendirmelerini Jerome Powell’ın açıklamalarını inceleyerek başladı:

Sururi Özbülbül “Ekonomiyi bilen herkes çok iyi bilir. Bir ekonomide enflasyon kontrol altında değilse başka her ne olursa olsun o ekonomide işler rayında gitmez. Kimse o ekonomiye güven duymaz, yatırım yapmaz.” derken devamında “Akıllı devlet adamları birinci önceliği enflasyon yaratmamaya, yarattığı durumda da virüs gibi sebepler dolayısıyla bunu en hızlı şekilde kontrol altına almaya odaklanır. Powell son derece sorumlu konuşuyor, ne yapacağını önceden söylüyor. Yapacakları belli, faizleri yükseltip piyasada paranın miktarını azaltacaklar. Dolayısıyla dolar değer kazanacak” dedi.

Ekonomist Özbülbül, IMF’nin borç vermeme olasılığı içinse şunları söyledi:

“Dünya Bankası uluslararası kalkınmayı desteklerken IMF de ödemelerde sorun çıkmasını engeller. Ödeme sıkıntısı yaşayacak aptallıkları yapacak iktidarları da uyarır. Bu iktidarların pek hoşuna gitmeyen bir durumdur. IMF’nin iyi göremediği yönetimlere borç vermeme olasılığı vardır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Özbülbül, “IMF doktorun dediğini yapmayan hastaların ameliyat masasına yatması gibidir. Doktor gibi uyarı da verir. Türkiye bu durumla IMF’e gidecek. Gitmek zorunda kalacak. Gitmezse ithalat yapamayacak duruma gelecek. Bu kadar yüksek bir borcu çeviremez. İktidar da gitmek zorunda kalacağını biliyor, seçime kadar idare ediyorlar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar