AKP’nin Hazine ve MB’yi kullanacağı seçim planını deşifre etti: AKP’nin ekonomiyi tepetaklak edecek son kurşununu açıkladı

AKP’nin Hazine ve MB’yi kullanacağı seçim planını deşifre etti: AKP’nin ekonomiyi tepetaklak edecek son kurşununu açıkladı
AKP’nin seçimlere doğru ekonomide yapacağı adımlar, Evren Devrim Zelyut tarafından açıklandı.

AKP'NİN EKONOMİYİ TEPETAKLAK EDECEK SON KURŞUNUNU AÇIKLADI!

Piyasa analisti, ekonomist Evren Devrim Zelyut, katıldığı bir programda AKP’nin seçime yönelik seçim hamlesi hakkında konuştu.

Halk TV’de Can Çoşkun’un programına çıkan ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Seçime gidecek para var mı?” sorusuna şu cevabı verdi:

"Burada bu para her zaman var. Elinizin altında Merkez Bankası var. Ona istediğiniz kadar para bastırabilirsiniz. Borçlanma ile Hazine’yi görevlendirebilirsiniz. Yarın yokmuşçasına, gelecek nesilleri düşünmeden sadece kendi siyasi bekasına uygun, bir iktisadi model var karşımızda. Daha doğrusu siyasi bir oluşum var. Bütün bunlar bu fonu çok rahat bulabilir. Türkiye çok büyük bir ülke ve kredibilitesi de fazla. Bizim üzüldüğümüz ve itiraz ettiğimiz nokta; bu kredibilite veya yurt dışından sağlanan kaynaklar, yatırıma, olumlu şeylere gitsin fakat bu kaynakların gittiği yeri görüyoruz. Bir siyasi partinin popülizmine gidiyor. Dolayısıyla AKP yine para bulabilir, bulacaktır da. Borçlanabilir, para basabilir.”

Zelyut, AKP’nin izleyeceği politikayı şöyle açıkladı:

“Sonuna kadar popülist bir politika izleyecekler. EYT’den tutun da aklınıza ne geliyorsa elindeki bütün kozları oynayacak, seçim anketlerine bakacak, anketlerde durum sıkıntıya gidiyorsa, Millet İttifakı farkı açıyorsa, korkunç bir popülizm göreceğiz. Bunu da Hazine üzerinden yapacaklar.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar