Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ekonomistlerden uyarı! Doların çıkacağı zirve açıklandı

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ekonomistlerden uyarı! Doların çıkacağı zirve açıklandı
Merkez Bankası'nın politika faizi kararı sonrasında ekonomistlerden ilk yorum geldi. Ekonomist Selçuk Geçer, doların göreceği zirveyi açıkladı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl ise, "Bugünkü faiz indirimi bir kez daha gösterdi ki; Merkez Bankası yöneticileri enflasyonla mücadele etmiyor" çıkışında bulundu.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SONRASI EKONOMİSTLERDEN UYARI!

Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu 7 ay sonra politika faizinde değişikliğe gitti. TCMB politika faizini 1 baz puan indirerek yüzde 13''e indirme kararı aldı. TCMB''nin kararı sonrasında yaklaşık bir haftadır 17.94 bandında seyreden dolar kuru 18 TL''yi aştı. Euro ve altın fiyatları da fırladı. 

Merkez Bankası''nın kararı sonrasında ekonomistlerden ilk yorum geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirdi. Dolar 20 hayırlı olsun" dedi.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, "Bugünkü faiz indirimi bir kez daha gösterdi ki; Merkez Bankası yöneticileri enflasyonla mücadele etmiyor, koltukta kalma mücadelesi veriyorlar!" ifadelerini kullandı.

Uğur Gürses: "Kör gözüm parmağına… Halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor" dedi.

Mahfi Eğilmez, "Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor. Yalnız 100 puan az oldu, 300 olmalıydı!" diye belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar