İstanbul’daki son anket AKP’nin tüm planlarını bozdu: Hangi isim daha önde? Çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı

İstanbul’daki son anket AKP’nin tüm planlarını bozdu: Hangi isim daha önde? Çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı
SONAR Araştırma'nın, İstanbul’da yaptığı son anket sonuçları paylaşıldı. Başak Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasından önce yapılan ankete göre, İBB Başkanı İmamoğlu, ilk sırada yer aldı

Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma Şirketi'nin açıkladığı son ankete göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin önemli sonuçlar ortaya çıktı.

Ankette katılımcılara, "Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

sonar-dan-istanbul-anketi-ekrem-imamoglu-murat-kurum-u-geride-birakti.jpg

İMAMOĞLU İLK SIRADA

Ankette, kararsızların orantısal olarak dağıtıldığı belirtilmiş olup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, %41.1 oranında oy alarak ilk sırayı elde etti. İmamoğlu'nu, %40.6 oy oranıyla AKP'nin adayı Murat Kurum izledi.

sonar.jpg

DEMİRTAŞ YÜZDE 6.5 OY ALDI

Ankette, Başak Demirtaş'ın aday olmayacağı açıklamasından önce yapıldığı için DEM Parti adayı olarak gösterildiği ve %6.5 oranında oy aldığı belirtildi. İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'nun oy oranı %4.3 iken, Yeniden Refah Partisi adayının oy oranı ise %2.1 olarak kaydedildi.

basak-demirtas-h82z-cover.jpg

DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI CHP İÇİN DUYGUSAL

Anket sonuçlarına ilişkin Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerle görüştü. İmamoğlu'na yakın bir kaynak, Erkin’e yaptığı açıklamada, Başak Demirtaş'ın adaylığının diğer adaylıklardan farklı olduğunu belirterek, duygusal bir durum olduğunu vurguladı.

Ayrıca, yapılan anket sonuçlarına göre İmamoğlu'nun önde olduğu, Başak Demirtaş'ın ise %7 oy oranıyla dikkat çektiği ifade edildi. Ancak, normal bir adayın çıkması durumunda %3.5 - %4 oy oranında kalabileceği belirtilerek, Başak Demirtaş'ın oy oranının daha da artabileceği öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar