Yarış sürüyor! Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum için anketler ne diyor?

Yarış sürüyor! Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum için anketler ne diyor?
Seçimlere sayılı günler kala özellikle İstanbul seçimi sonucu merak ediliyor. Peki anketler İstanbul'da Murat Kurum'u mu yoksa Ekrem İmamoğlu'mu önde gidiyor.

2024 yerel seçimlerine doğru yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen anket sonuçları, CHP'nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP'nin adayı Murat Kurum arasındaki rekabetin çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul'daki seçimlere dair en son SONAR ve OPTİMAR anket sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birinciliği koruyor.

Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR Araştırma'nın anketine göre İmamoğlu, %41.1 oranında destek alırken, AKP'nin adayı Murat Kurum %40.6 ile ikinci sırada yer aldı.

OPTİMAR anketi de benzer bir tabloyu ortaya koydu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma'nın verilerine göre, İmamoğlu'na oy veririm diyenlerin oranı %39.1, Murat Kurum'a destek verenlerin oranı ise %37.7 olarak belirlendi.

Anket sonuçlarına göre, İBB Başkanlığı için yarışın diğer adayları ise daha geride yer alıyor. İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'ya olan destek %5, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu'na olan destek %4 olarak ölçüldü. Saadet Partisi adayı Birol Aydın %3, bağımsız aday Taylan Yıldız ise %2 oranında destek aldı.

Geçen seçimlerde en başarılı tahmini yapan BETİMAR şu ana kadar İstanbul seçimleri için bir çalışma açıklamazken, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısıyla dikkat çekmişti. BETİMAR'dan gelecek anket sonuçları ise seçimdeki dengeyi değiştirebilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar