İttifak ortağı bulamayan CHP’nin yeni formülü belli oldu: DEM Parti’yi bu teklif ile ikna edecekler

İttifak ortağı bulamayan CHP’nin yeni formülü belli oldu: DEM Parti’yi bu teklif ile ikna edecekler
Başak Demirtaş’ın İBB adayı olmayacağını duyurmasının ardından CHP İstanbul için harekete geçti. Kulislerde, CHP’nin İstanbul’da bazı ilçelerde DEM Parti’nin “kent uzlaşısı” tanımına uygun aday çıkarabileceği konuşuluyor.

CHP, İstanbul'un kalan ilçeleri ve Çankaya için belediye başkanı adaylarını açıklamak üzere yarın bir araya gelecek. Kritik toplantı öncesinde DEM Parti'nin İstanbul adayı olması beklenen Başak Demirtaş, aday adaylığından çekildiğini duyurdu. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Partimizle ortak görüş birliğine vararak İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı başvurusunu geri çektik" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Demirtaş'ın bu kararında, CHP ve DEM Parti liderlerinin yaptığı görüşmelerin etkili olduğu öne sürüldü. DEM Parti kanadı, Demirtaş'ın çekilmesinin ardından İstanbul için düşünülen adayın yakın bir zamanda açıklanacağını belirtirken, CHP ise ilçelerde DEM Parti'nin fikirlerini dikkate alarak işbirliği yapabileceğini dile getirdi.

CHP'nin İstanbul örgütünden kaynaklar, "büyükşehirde başarı için ilçelerde DEM Parti'nin de onaylayabileceği adayların seçilmesinin önemli olduğunu" vurguladı. Ancak, DEM Parti kanadı, parti tabanının beklentileri doğrultusunda İstanbul'da kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtti.

Ayrıca, CHP'nin Anadolu'da tabanının zayıf olduğu bölgeler için Saadet Partisi ile işbirliği görüşmeleri yaptığı ifade edildi. Bu nedenle, yarın yapılacak parti meclisi toplantısında Türkiye'nin tüm bölgeleri için adayların henüz tamamlanmamış olabileceği kaydedildi.

LÜTFÜ SAVAŞ İÇİN YENİ ANKET

chp-de-lutfu-savas-krizi-yeni-bir-isim-gundeme-geldi.jpg

Öte yandan, CHP'nin toplantısında Hatay'da aday gösterilen mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. CHP kurmayları, Hatay'da halkın gösterdiği tepkilerin bu konuyu gündeme getirebileceğini belirtirken, kesin kararın toplantı sonrasında alınacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar