Yargıtay’da yine sonuç çıkmadı! Başkanı 26. turda da seçilmedi

Yargıtay’da yine sonuç çıkmadı! Başkanı 26. turda da seçilmedi
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasının sebebiyle yapılan ve adeta yılan hikayesine dönen başkanlık seçimlerinden 26. urda da sonuç çıkmadı.

Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimlerde son durum belirsizliğini koruyor. Mehmet Akarca'nın görev süresinin sona ermesiyle, Yargıtay üyeleri yeni başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti. Ancak, ilk 25 turda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadı. Bu nedenle, seçimler yenilendi ve bugün 26'ncı tur oylama gerçekleştirildi.

Anayasaya göre salt çoğunluk sağlanamadığı için yeni adaylık başvuruları alınıp tekrarlanan seçimlerde, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk aday oldu. Ancak, 318 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen oylamada herhangi bir aday 175 oy barajını geçemedi.

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Akarca 101, Kerkez 109, Şentürk ise 99 oy aldı. Bununla birlikte, 9 oy geçersiz sayıldı ve oylama 27'nci tura devam etti. Anayasaya göre, herhangi bir aday 348 Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alana kadar oylama devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar