Rapor alıp bunu yapan çalışanlar yandı! Saniyesinde işsiz kalabilirsiniz

Rapor alıp bunu yapan çalışanlar yandı!  Saniyesinde işsiz kalabilirsiniz
Anayasa Mahkemesi (AYM), rapor alıp tatile giden ve sonrasında iş akdi feshedilen çalışanın yaptığı başvuruyu reddetti.

Bir özel şirkette gayrimenkul değerlendirme uzmanı olarak görev yapan Esin A'nın iş akdi, belirli görevleri zamanında yerine getirmemesi ve rapor alarak izne ayrılması nedeniyle sonlandırıldı.

Ancak Esin A. iş akdinin haksız yolla feshedildiğini iddia ederek işe iade davası açtı. İstanbul Anadolu 3. İş Mahkemesi, bu talebi reddetti ve başvurucunun yaptığı istinaf başvurusu da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesince reddedildi.

ofis-calisan.jpeg

Esin A, iş davasında sunulan tatil fotoğraflarının iş bilgisayarından alındığını ve bu durumun özel hayata saygı hakkını ihlal ettiğini iddia ederek Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Yüksek Mahkeme yapılan inceleme sonucunda Anayasa'nın 20. maddesinde güvence altına alınan özel hayata saygı hakkı kapsamındaki kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

Kararda iş sözleşmesinin feshinin temel sebebinin bilgisayardaki resimler olmadığı, ancak işleri zamanında yerine getirmeme ve rapor alarak izne ayrılma gibi nedenlerin temel alındığı vurgulandı.

Mahkeme, başvurucunun iş bilgisayarındaki resimlerin yanı sıra diğer delilleri de değerlendirerek iş sözleşmesinin haklı nedenle sonlandırıldığına hükmetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar