Flaş karar öncesi kritik görüşme: Erdoğan, İstanbul için Erbakan ile son kez masaya oturacak

Flaş karar öncesi kritik görüşme: Erdoğan, İstanbul için Erbakan ile son kez masaya oturacak
Yerel seçimlere ittifaksız gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul, Ankara ve İzmir için son kez masaya oturacağı öne sürüldü.

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini duyurmasının ardından, partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiaları gündeme geldi.

T24'ten Serkan Demirtaş'ın haberine göre, YRP kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat'taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği konuşuluyor.

GÖRÜŞMELER SONA ERMİŞTİ

Görüşmelerin süreci incelendiğinde, AKP ile YRP arasında daha önce bir dizi görüşme gerçekleştiği ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadığı belirtiliyor. İki parti arasındaki son görüşmede, Yeniden Refah'ın beklentilerinin karşılanamayacağına dair bir değerlendirme yapıldı ve görüşmeler sonlandırıldı.
YRP'nin AKP'den talep ettiği destek karşılığında büyükşehir belediye başkanlıkları ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını istediği, ancak AKP'nin sadece belediye meclis üyeliği teklifiyle karşılık verdiği öne sürülüyor. Bu durumun, görüşmelerin tıkanmasına neden olduğu ifade ediliyor.

YRP, 'KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ' DEMİŞTİ

Öte yandan, YRP'nin AKP ile yaptığı beş görüşmeden sonuç alamaması üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkarma kararı aldığı biliniyor. Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, bu kararı alırken milletin ve teşkilatın beklentilerini dikkate aldıklarını belirtmişti.

10 Şubat'ta Ankara'da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında YRP'nin bu üç şehirdeki adaylarını açıklaması bekleniyor. Ancak, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiaları, siyasi arenada dikkatle takip ediliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar