Son dakika... Borsa İstanbul’da tarihi rekor

Son dakika... Borsa İstanbul’da tarihi rekor
Borsa İstanbul, yeni haftaya rekorla başladı. BIST 100, yükselişlerini hızlandırarak tarihinde ilk kez 10 bin puanı aştı.

Borsa İstanbul, tarihinde ilk kez 10 bin puanı aştı.

BIST 100 endeksi, haftaya 9992 puan ile rekorla başladı. Gün içinde en yüksek seviyeye ulaşarak 10 bin puanı aşan endeks, bankacılık endeksinin %0,75 ve holding endeksinin %0,90 yükseliş kaydetmesiyle desteklendi. Tekstil deri sektörü %1,78 ile en çok kazandıran sektörler arasında yer alırken, spor endeksi %3,70 düşüşle tek kaybettiren oldu.

Geçen cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %2,05 artışla 9.915,62 puanla tamamlamıştı. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.100 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.800 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

borsa29gi.webp

REKOR SEVİYE İLE HAFTAYA BAŞLANGIÇ

BIST 100 endeksi, yeni haftaya rekor seviyelerle adım attı ve ilk işlemlerde olumlu bir seyir izledi. Endeks, 10.000 puan seviyesine yakın seyrini sürdürerek, geçtiğimiz haftayı %2,29'luk bir değer kazancıyla 9.915 puandan tamamlayarak haftalık kapanış rekorunu kırdı.

GEÇEN HAFTA DÜŞEN BANKALARIN YÜKSELİŞİ

Bankalar gibi borsanın öncü sektörlerinden biri olan bankalar, geçtiğimiz haftayı %0,73'lük bir değer kaybıyla tamamlamıştı. Ancak yeni haftaya olumlu bir başlangıç yapan bankalar, şu anda %1,5'in üzerinde bir değer artışıyla yükselişini sürdürüyor.

DÜŞEN SEKTÖRLER

Pozitif bir başlangıç yapan diğer sektörler arasında ise tekstil, ulaştırma ve faktöring bulunuyor. Spor endeksi ise %3'ün üzerinde bir düşüşle en büyük kaybı yaşarken, kobi ve ticaret sektörleri açılışta en fazla düşüş yaşayanlar arasında yer alıyor.

PİYASALARDA YOĞUN HAFTA

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesine rağmen şirket kârlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının arttığı gözlendi. Bu hafta, Fed'in faiz kararı ve banka Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yanı sıra yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğu belirtildi.

Yurt içinde ise enflasyon verileri başta olmak üzere önemli ekonomik göstergelerin takip edileceği ifade edilirken, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirme raporunun da yatırımcıların dikkatini çektiği belirtildi. Ayrıca, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ve Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi gibi verilerin izleneceği kaydedildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar