İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın TSK’dan ihraç edildiği ortaya çıktı! Dikkat çeken FETÖ detayı

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın TSK’dan ihraç edildiği ortaya çıktı! Dikkat çeken FETÖ detayı
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın İzmir Askeri Casusluk kumpas davasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği öğrenildi. Gezeravcı, açtığı davayı kazanınca 2020'de geri döndüğü de ortaya çıktı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu unvanına sahip Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İzmir Askeri Casusluk kumpas davası soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği ortaya çıktı. 2012 yılında başlayan bu hukuki mücadeleyi kazanan Gezeravcı, 2020 yılında mesleğe geri döndü.

kapak-091654.webp

10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, Gezeravcı'nın ihraç edilmesinin ardından Türk Hava Yolları'nda çalışmaya başladığı ve açtığı davayı kazanarak 2020 yılında TSK'den ayrılmış olduğu belirlendi. Gezeravcı, FETÖ kumpas davasında sanık olarak yer almadı ve savcılar tarafından adının soruşturmada geçmesi üzerine TSK hakkında yapılan idari soruşturmada da 2020 yılında beraat edip aklandı.

TÜRKİYE'NİN İLK UZAY YOLCUSU OLDU

ilk-turk-astronot-alper-gezeravci-kumpas-davasiyla-tskden-ihrac-edilmis.png

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere Axiom Space'in AX-3 misyonunda görev alacak. Gezeravcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte uzaya yapılacak bu önemli seyahatte Türkiye'yi temsil edecek.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

1979 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya gelen Alper Gezeravcı, Türkiye'nin farklı illerinde babasının mesleği nedeniyle büyüdü. İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamlayan Gezeravcı, ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, 15 yıllık uçuş tecrübesine sahip olup, F-16 gibi birçok uçakta yer aldı. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptan pilotluk görevini üstlendi. Son olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'nde Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak atanarak büyük bir sorumluluk üstlendi.

ekran-resmi-2024-01-19-08-2aun.webp

ALPER GEZERAVCI UZAYDA NELER YAPACAK?

Gezeravcı, AX-3 misyonu kapsamında 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek. Türkiye'nin üniversite ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı deney, TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek seçildi. Kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek olan deneyler, literatüre önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Gezeravcı'nın bu önemli misyonu, Türk bilim ve havacılık dünyasında büyük bir heyecan yaratırken, uzayda gerçekleştireceği çalışmalarla Türkiye'nin adını bir kez daha dünya genelinde duyurması bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar