17 yaşındaki Gabonlu Dina'nın davasında yeni gelişme: Mahkeme keşif talebini reddetti

17 yaşındaki Gabonlu Dina'nın davasında yeni gelişme: Mahkeme keşif talebini reddetti
Karabük'te Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüne ilişkin davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Karabük'te Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada sanık Dursun A.'nın tahliye talebi reddedildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Karabük-Yenice karayolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı'nda 26 Mart 2023'te cesedi bulunan 17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga ile ilgili davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşma sırasında adliye önünde ve içerisinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmaya Gabon'un Ankara Büyükelçisi Jean Bernard Avouma, İstanbul ve Ankara'dan gelen dernek temsilcileri ve Gabonlu öğrenciler katıldı.

dina-jzkx-cover.webp

'OKUMAYA GÖNDERDİM, TABUT İÇİNDE GERİ ALDIM'

Jeannah'nın babası Guy Serge Ibouanga, "Kızım bodrum katından çıkıp bir arabaya yardım çağrısı yaptı ve bindi. Hastaneye götürülmek için arabaya bindi, ancak araba hastaneyi geçip yoluna devam etti. Dina arabadan inip karşıya koşarak gitti. Sanık daha sonra oraya geri döndü. Bu durum videolarda açıkça görülüyor. Kızımı okumaya göndermiştim, ama tabut içinde geri aldım. Gerçeği öğrenmek ve adalet bulmak istiyorum" dedi.

karabukte-cansiz-bedeni-bulunan-gabonlu-dinanin-annesi-gorustugumuz-sirada-olivia-isminde-biri-tarafindan-iki-kez-rahatsiz-edildi-b75j.webp

'ÇAYIN KENARINA İHTİYAÇ GİDERMEK İÇİN GİTTİM'

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanık Dursun A. ise, Dina'ya yardım etmek için aracına aldığını ve suçsuz olduğunu savundu. Tahliyesini talep ederek, "Ben ölen kıza hiçbir şey yapmadım. Arabayı durdurduğumda karşıya geçtiğini gördüm. Arabada en ufak bir taciz içeren kelime kullanmadım. Diğer kişileri tanımıyorum. Şeker hastası olduğum için çayın kenarına ihtiyaç gidermek amacıyla gittim. İhtiyaç giderip sigara içtim. İşlemediğim bir suç için yargılanıyorum. Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

233804.jpg

DURUŞMA ERTELENDİ

Karabük'te Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüyle ilgili davada, Dina'nın son görüldüğü apartmanda keşif yapılması talebi mahkeme tarafından reddedildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 5 Ağustos tarihine erteledi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Dursun Acar tutuklanırken, diğer 7 şüpheli adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

237200.jpg

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Dursun Acar hakkında "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" suçundan ise 2 yıldan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar