Ankara sele teslim! 1330 ihbar yapıldı

Ankara sele teslim! 1330 ihbar yapıldı
Ankara’da günlerdir devam eden sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış sebebiyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

Ankara'da etkili olan şiddetli yağışlar, başkenti sele teslim etti. Ankara Valiliği'nin "Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlara dikkat" uyarısının ardından şehirde başlayan yoğun yağmur, hayatı felç etti. Yollar göle dönerken, insanlar toplu taşıma araçlarında mahsur kaldı.

Vali Vasip Şahin, yaptığı son açıklamada, yaklaşık 1300 civarında ihbar yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar 950 su baskınına müdahale edildi." dedi. Ankara'da bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintileri yapıldı.

ankaraic.jpg

Başkentte ardı ardına yağan dolu ve şiddetli yağmur nedeniyle trafik kilitlendi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde su baskınları meydana geldi, araçlar yolda kaldı.

ankaraic2.jpg

Yağışın etkisiyle bazı evlerde de su baskınları yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne birçok ihbar geldi.

Vali Şahin, "Yaklaşık 1.330 su baskını ihbarı geldi. Bunların 950'sine müdahale edildi. 350'sine de müdahaleye devam ediliyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar