Tanju Özcan AKP’li Metiner’e sözleşme yazıp imzaladı: Canlı yayında neyin sözünü verdi?

Tanju Özcan AKP’li Metiner’e sözleşme yazıp imzaladı: Canlı yayında neyin sözünü verdi?
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AKP’li Mehmet Metiner'le yerel seçimlerde 'kazanma' iddiasına girdi. Seçimi kazanamazsam siyaseti bırakacağını söyleyen Özcan, canlı yayından Metiner’e sözleşme metni yazıp imzaladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100 canlı yayınında seçim atmosferine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, seçimleri kazanma ihtimali üzerine Programda AKP’li Mehmet Metiner'le karşı karşıya geldi ve iddialaştı. Özcan, seçimi kaybetmesi halinde siyaseti bırakacağına dair kesin bir taahhüt verdi.

tanju-f8yb-cover-jpg.webp

AKP’li Mehmet Metiner'in ısrarı üzerine, Bolu Belediye Başkanı Özcan, el yazısıyla bir kağıda "Yerel seçimi kazanamazsam siyaseti bırakıyorum. Sayın Erdoğan'la da uğraşmıyorum" ifadelerini yazdı ve imzaladı. Bu önemli taahhüt kağıdını alan Metiner, kameraların önünde göstererek, "Bolu halkına rica ediyorum, Özcan'ı emekli edin" şeklinde konuştu.

12-ppbb.jpg

CHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 14-28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilgi sonrasında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası talebiyle başlattığı Ankara yürüyüşünün ardından CHP'den ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Temmuz 2023 tarihli toplantısında Özcan'a CHP Tüzüğü'nün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verdi.

İhraç kararıyla ilgili yapılan açıklamada, "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Tanju Özcan, daha önce Bolu Belediye Meclisi'ndeki bir kadın üye ile yaşadığı diyalog nedeniyle "parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları" sebebiyle disipline sevk edilmişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bu nedenle Özcan'a önce 1 yıl geçici çıkarma cezası vermiş, ancak cezanın bitmesinin ardından Haziran ayında tekrar CHP'ye dönmüştü. Ancak, CHP'nin seçimlerdeki başarısız sonuçları ve partinin içindeki disiplin ihlalleri, Tanju Özcan'ın kesin ihraç edilmesine neden oldu.

Tanju Özcan, Bolu'da Suriyelilere yönelik ırkçı ve ayrımcı uygulamaları nedeniyle de daha önce gündeme gelmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar