Uzayda 14 gün nasıl geçecek?Alper Gezeravcı neler yapacak?

Uzayda 14 gün nasıl geçecek?Alper Gezeravcı neler yapacak?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 14 gün uzayda bilimsel araştırmalar yapacak.

Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı, tarihi bir olayın ardından uzay yolculuğuna başladı.

TRT Haber'in haberine göre, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle başarılı bir şekilde fırlatılan Dragon kapsülü, Alper Gezeravcı ve üç takım arkadaşını artık uzaya taşıyor.

Fırlatma aşamasının başarılı geçmesiyle birlikte, uzayda geçirecekleri 1,5 günlük yolculuk sonrasında astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacaklar. Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu dört kişilik ekip, uzay istasyonunda 14 gün boyunca çeşitli bilimsel deneylere imza atacak.

Uzay yolculuğunun ikinci aşamasında Dragon kapsülü, yarın öğle saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenecek. Ekip, burada bulunan diğer astronotlar tarafından karşılanacak. Alper Gezeravcı'nın da katılacağı 13 bilimsel deney, TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Bu deneyler arasında biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi çeşitli alanlarda yapılan çalışmalar yer alacak. Astronot Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği süre boyunca dünyaya seslenerek uzaydaki deneyimlerini paylaşacak.

Uzay istasyonunda geçirecekleri sürenin ardından ekip Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarındaki okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirecek. Türkiye'nin uzay programında yeni bir döneme işaret eden bu olay, ülkenin uzay keşifleri ve bilimsel çalışmalardaki yerini güçlendirmeye aday.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar