Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu! Babasının banka çalışanını işten çıkardığı iddia edilmişti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu! Babasının banka çalışanını işten çıkardığı iddia edilmişti
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan tarafından bir çalışanın işten çıkarıldığına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaye Erkan, iddiaların asılsız olduğunu ve konuyu yargı önüne taşıyacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çalışanı Büşra Bozkurt, TCMB Başkanı Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne şikayette bulundu.

Bozkurt, Erol Erkan'a bankada özel oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de belirtti. İddiaya göre, Erol Erkan, bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirilmiş ve personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildi.

ERKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Banka çalışanı Bozkurt’un şikayeti sonrası ardı ardına patlak veren iddialar hakkında TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, kendisi, ailesi ve TCMB aleyhine dolaşıma sokulan haberleri sert bir dille eleştirdi. Erkan, son günlerde kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin yayıldığını belirterek, söz konusu haberleri mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Erkan, ABD'de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiği toplantılarda bu asılsız iddiaları duyduğunu ve şaşkınlığını kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirtti. "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." diyen Erkan, haberleri yayanların yargı önüne çıkartılacağını ifade etti.

Erkan'ın açıklaması şu şekilde:

hafize.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar