Selçuk Geçer 'içeriden bilgi' diyerek paylaştı! Dolar kuru 28 liraya çıkacak

Selçuk Geçer 'içeriden bilgi' diyerek paylaştı! Dolar kuru 28 liraya çıkacak
Ekonomi ve dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla bilinen ekonomist Selçuk Geçer, küresel ölçekli finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi üzerine yayınladığı raporlara dayanarak, 2023 için dolar kurunun ne olacağını açıkladı.

Türkiye''de özellikle 2018 genel seçimlerinden sonra yükselişi önlenemeyen dolar kuru, 2021 yılında rekor üstüne rekor kırdı. 21 Aralık 2021''de hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat ile doların ateşi kısa süreliğine söndürülse de, 2022 yılında yeniden yüzde 50 artış gösteren dolar kuru 18 bandına sabitlendi. 

Bütün bu yükselişlere karşın, aylardır dolar kurunda yatay bir seyir izlenmekte. Birikimini dolar kurunda tutan vatandaşlar, kur artmamasına karşın enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle zarar ettiklerini düşünürken, Türkiye ekonomisinin akıbeti ve dolar kurunun ne olacağı üzerine uluslararası finans kuruluşlarından peşi sıra raporlar yayınlanmaya başladı. 

Geçtiğimiz yıllarda dolar kuru üzerine yaptığı çarpıcı yorumlar nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hakkında ''spekülasyon'' yapma şikayetiyle dava açılan ekonomist Selçuk Geçer, bahsedilen uluslararası raporlar ve kendi tahminlerini harmanlayarak yeni bir dolar kuru öngörüsünde bulundu. 

"DOLAR ÖNCE 28 SONRA 36 LİRA OLACAK"

Youtube kanalında Çetin Ünsalan ile birlikte değerlendirmelerde bulunan Geçer, dolar kurunun şu an için 25 olduğunu ve iktidarın bütün araçlarla bu kuru baskılamaya çalıştığından bahsederek, "Klasik ekonomik politikalar, akla ve mantığa uygun hamleler yapılırsa dolar kuru sene içerisinde 20''li seyir ile devam edecek ancak şurası net ki AKP''nin ekonomi politikalarında çarpıcı bir değişiklik yaşanmayacak. Bu nedenle dolar kuru önce 28 sonra ise 36 liraya yükselecektir. Uluslararası raporlara da baktım, onlar da 2023 için dolar kurunu 28 TL olarak tahmin ediyorlar. Zaten şu an tabelada yazanın bir önemi yok, dolar reel sektörde 25 liralara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı. 

SEÇİMLERDEN ÖNCE YATIRIM İÇİN SON FIRSAT

Yukarı ya da aşağı yönlü bütün keskin iniş ve çıkışların seçimlerde çıkacak sonuca göre yaşanacağını belirten Geçer, yatırımcı için seçimlerin hem bir fırsat hem de bir kaos olabileceği uyarısında bulundu. 

Geçer, 2021''de günde neredeyse yüze 7-8 değer kaybeden Türk lirasının performansını hatırlatarak, bu kayıplara benzer bir dönemin yeniden gelebileceğini çünkü dolar kurunu baskılayacak araçların yalnızca mevcut hükümeti seçimlere kadar idare edebileceğini belirtti. 

PERŞEMBE GÜNÜ FAİZ İNDİRİLECEK Mİ? DOLARA ETKİSİ NE OLACAK?

Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası''nın (TCMB) 23 Şubat''ta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası açıklayacağı faiz kararının da sürprize gebe olmadığını belirterek, düşük ihtimalle 50, kuvvetle muhtemel ise 100 puanlık bir faiz indirimi yapılacak" uyarısında bulundu. Yapılacak indirimin, piyasalarda faiz indirimi beklendiği ve mevcut konumlama buna göre yapıldığı için çarpıcı bir etki yaratmayacağını aktaran uzmanlar, halihazırda bankaların bu faiz oranını umursamadığını, politika faizinin yalnızca tabelada kalan bir süs olduğunu ifade ediyor. 

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Selçuk Geçer, yatırım yapacak yatırımcılara iyice araştırmaları ve acele etmemeleri konusunda tavsiye verdi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar