Altın sahipleri hayrete düştü! Altında 11 yıl sonra bir ilk yaşandı

Altın sahipleri hayrete düştü! Altında 11 yıl sonra bir ilk yaşandı
Türkiye'de ekonomik dalgalanmalar tartışma konusu olurken, altın ithalatında üst üste rekor haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak yalnızca ocak ayında Türkiye'ye 3.6 milyar dolarlık altın ihraç eden İsviçre, 11 yıl sonra en büyük altın satışını gerçekleştirdi.

2023 yılına hızlı bir yükselişle giren altın, son haftalarda sert bir düşüş yaşamıştı. Yaşanan düşüşlere karşın hem uluslararası piyasalar hem de Türkiye''deki yatırımcı ve şirketler altındaki uzun vadeli yükselişin muhtemel olduğu görüşündeler. Altına olan bu güven ise aynı şekilde altın ithalat oranlarına da yansıyor. 

Dünyanın en büyük bankacılık sistemlerinden birine sahip olan ve para akışı konusunda küresel söz sahiplerinden gösterilen İsviçre, Türkiye''ye ocak ayında 3.6 milyar dolar değerinde altın ihraç etti. İsviçre için bu rakam, 2012 yılından beri Türkiye''ye bir ay içerisinde yapılan en yüksek satışı oluşturuyorken, Türkiye''de bilhassa İsviçre''den gelen altınlar siyasetin de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Türkiye''de özellikle alt ve orta kesimin en temel birikim aracı olan altının izleyeceği yol ise milyonlarca kişinin kaderini belirleyecek. 2022 yılında yatırımlarından beklediği karşılığı alamayan altın sahipleri, uzmanlar tarafından "2023 altının yılı olacak" uyarılarına bel bağlamış durumda. Ocak ayında yaşanan rekor yükseliş ile yüzleri gülen altın sahiplerinin sevinci kısa sürmüş ve altın, bir ayda kazandığı ivmeyi haftalar içinde kaybettikleriyle geri vermişti. 

ONS ALTIN NE OLACAK:?

Ons altında uzmanlar tarafından 1847''lik direnç seviyesinin zor geçileceği görüşü hakimken, uzun vadeli yatırımlarda altının hala en az riskli araç olduğu konusunda fikir birliği bulunuyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar