Emeklilerin zamlı bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Tarih belli oldu

Emeklilerin zamlı bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Tarih belli oldu
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün yaptığı açıklama ile emekli bayram ikramiyelerinin 1100 TL'den 2000 TL'ye yükseltildiği duyurdu. Açıklanan zam haberinin ardından milyonlarca emekli, zamlı ikramiyelerin ne zaman ödeneceğini merak etti. Detaylar haberimizde...

2018 yılından beri emeklilere yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyeleri, uygulamanın ilk 4 yılında hiçbir zam almamıştı. İkramiyelerde yalnızca geçtiğimiz yıl 100 liralık bir artış yaşanırken, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın bugün yaptığı açıklamaya göre 2023''te ödenecek rakam 2000 TL olarak duyuruldu.

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere az bir zaman kalırken, ilk olarak en düşük emekli maaşını 7500 TL''ye çıkaran iktidar, şimdi de tüm emekliler için geçerli olan ikramiye ödemelerinde düzenlemeye gitti. 

Günler öncesinde yapılan duyurular ve Ankara kulisine dayanan haberlere göre seçim öncesi rekor bir zam ile 3000-3500 lira ikramiye ödeneceği iddia edilmiş olsa da, AKP hükümetinin artışı 900 lira ile sınırlı kaldı. 


AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Esasen, mevcut ikramiye tutarı yalnızca 2018 yılında ödenen 1000 liraya enflasyon farkı eklenmiş dahi olsa 3700 TL olarak ortaya çıkmakta. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında aldıkları bayram ikramiyeleri de buharlaşan emekliler için Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne (TBMM) kanun teklifi sunan İYİ Parti, bayram ikramiyelerinin 3500 TL olarak ödenmesini istedi. 

İYİ Parti''nin teklifi, AKP ve MHP''li milletvekilleri tarafından reddedilirken, yapılan zam oranı ise birçok emekliyi tatmin etmedi. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Her ne kadar hükümet kanadından ikramiyelerin ödeme tarihine yönelik bir açıklama yapılmamış olsa da, geçtiğimiz yıl bayram tarihleri ve ikramiyelerin hesaplara aktarıldığı tarihler, bu yıl için de vatandaşlara bir tahmin sunmakta. 

2022''de Ramazan Bayramı''nın ilk günü 2 Mayıs''a denk gelirken, ikramiye ödemeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara aktarılmıştı. 
Kurban Bayramı''nda ise ilk gün 9 Temmuz olmasına karşın, ödemeler 2-7 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yansıdı. 

Bu bilgilerden hareketle, bu yıl Ramazan Bayramı''nın ilk gününün 21 Nisan olduğu düşünülürse, ödemeler için de muhtemel tarih 13-17 Nisan olarak ortaya çıkmakta. Yapılan ikramiye ödemeleri, vatandaşların kimlik numaralarının son hanesine göre sıralı şekilde ödenirken, 2 milyon 250 bin EYT''li de nisan ayında ilk kez ikramiye ödemesinden yararlanma hakkına sahip olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar