Bankada altın hesabı olanlar dikkat! İslam Memiş kurulan tuzağı açıkladı

Bankada altın hesabı olanlar dikkat! İslam Memiş kurulan tuzağı açıkladı
ABD'de ard arda batan bankaların ardından, milyarlarca dolarlık yatırımlar altına yönelmişti. Yaşanan hızlı yükselişin ardından yeniden aşağı yönlü bir trendin başlaması panik havası yaratırken, Türkiye'de altın konusunda en uzman isimlerden biri olan İslam Memiş çok kritik uyarılarda bulundu.

Silikon Vadisi Bankası''nın iflas etmesiyle birlikte, Silvergate Capital ve Signature Bank gibi birçok önemli kuruluş da battığını açıklamıştı. Küresel piyasaları sarsan haberler, yatırımcılarda "Yeni bir kriz mi başlıyor?" sorusunu yöneltirken, yalnızca birkaç gün içerisinde 500 milyar doların üzerinde bir para ise kriz dönemlerinin ''güvenli limanı'' olarak bilinen altına kaydırıldı.

2023''e hızlı bir yükselişle başlayan altın, şubat ayında yaşadığı sert düşüşün yaralarını mart ayında daha güçlü bir yükseliş ile sardı. Ons altın, 2009 lira seviyesine yükselerek, yıllardır görülmemiş bir rekora imza atarken, birikimini altında tutan vatandaşların da yüzü yeniden gülmeye başladı. 

Ancak yaşanan iflas haberlerinin domino etkisi yaratmayacağına yönelik iyimser beklentiler ve ABD''de birçok yetkilinin devreye girerek, zor duruma düşen bankalara destek çıkması üzerine piyasalardaki anormal hareketlilik yerine yeniden bir geri çekilişe bırakmaya başladı. Ons altın 2 gün içerisinde 60 dolarlık bir düşüş yaşarak yeniden 1948$ seviyelerine çekilirken, yaşanan sert düşüş gram ve çeyrek altında da etkisini gösterdi. 

SAKIN BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Her yükselişin bir düşüşü olacağını hatırlatan Memiş, yaşanan fiyat dalgalanmalarının normal olduğuna dikkat çekerek "Telaşa kapılmanızı istiyorlar. Sakın tuzağa düşüp panik satışı yapmayın" uyarısında bulundu. 

Yılın ilk günlerindne bu yana "2023 altının yılı olacak" uyarısı yapan Memiş, yaşanan yükselişin ise gelecek fırtınanın yalnızca fragmanı olduğunu iddia etti. Yatırım yapacak insanların ilk olarak soğukkanlı olması gerektiğini aktaran uzman isim, "Hem altın hem de gümüş yükselmeye devam edecek. Haziran ayına kadar altın için 1300-1350 liraları görmek oldukça gerçekçi bir yaklaşım. Yıl sonu içinse 1600 liraları geçeceğini düşünüyorum. Bu nedenle, yaşanan her dalgalanmadı ve aşağı yönlü bir kırılmada elindeki avucundakini satmak, günün sonunda pişman olmayı da beraberinde getirecek. 

Altın yükselecek ve düşecek. Ancak önemli olan ne kadar yükselip, ne kadar düştüğü. Bana sorarsanız bir düşecekse iki yükselecek ve bu yıl en yatırımcısının cebini en çok dolduran araçlardan biri olacak. Tabii ki sadece altına odaklanıp diğer fırsatları kaçırmamak gerekir. Son 2 yılda yüzde 600 değerlenen bir gümüş madeni var ve yükselişine devam edeceğine yönelik pek çok sinyal veriyor. Belki de gümüş, bu yıl getiri açısından altını bile sollayacaktır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar