İslam Memiş 'Bu fırsat bir kere gelir' diyerek uyardı! Altını olanlar hazırlığa başlasın

İslam Memiş 'Bu fırsat bir kere gelir' diyerek uyardı! Altını olanlar hazırlığa başlasın
Gram altın, gün içerisinde 1243 liraya yükselerek yeni bir rekora imza attı. Emtia ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, görülecek yeni zirveler için altın sahiplerini uyararak, 'Hazırlığa başlayın' çağrısını yineledi.

ABD''de yaşanan bankacılık krizinin üzerinden haftalar geçmesine karşın, altın kazandırdıklarını geri vermeyerek yükselişini korumaya devam ediyor. Gün içerisinde yeniden 2000 dolar seviyesinin üzerini test eden ons altının yanı sıra, gram altında da 1243 lira ile yeni bir rekor denemesi yaşandı. 

Silikon Vadisi Bankası''nın iflasının peşinden ABD Merkezli bazı bankaların da batması ile panikleyen piyasalar, çareyi altın ve kripto paralara kaçmakta bulurken, FED toplantısından 25 baz puanlık faiz kararı çıkmasına karşın altındaki yükseliş trendi tüm hızıyla devam ediyor. 

Kapalıçarşı''nın nabzını tutan ve altında yaşanacak birçok gelişmeyi önceden haber vermesi ile ünlenen uzman isim İslam Memiş, mevcut fiyatlar için "Bedavadan biraz daha pahalı" yorumunda bulunmuştu. Memiş, yaşanan yükselişlere karşın altın kapısının ardına kadar açık olduğunu hatırlatarak, gram altında önce 1450 ardından da 1550 lira seviyelerinin geçileceğine dikkat çekti. 

Yaptığı yorumların yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatan ünlü ekonomist, fiyat dengelemeleri yaşanırken satış yapanlara ise ''Sakın bu tuzağa düşmeyin'' sözleriyle seslendi. 

"DÜŞÜŞLERİN TAMAMI ALIM FIRSATI"

İslam Memiş, gram altın için orta ve uzun vadeli öngörülerini paylaştı. Altında zaman zaman gerilemeler yaşanabileceğini söyleyen Memiş “Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1198 lira seviyesinde. Geliyoruz serbest piyasalara 1213-18 lira aralığında. 1243 rekor test edildiğinde, hem ons hem de gram tarafında geri çekilmeler yaşanabilir dikkat edin uyarılarım vardı. Bunlar gerçekleşti. Buradan tekrar yukarı yönlü hareketler var. Yaz aylarındaki yol haritamızda değişiklik yok. Önce 1450 lira ardından 1550 lira seviyesi, beklemeye devam ediyoruz. Orta ve uzun vadede 2350 dolar öngörümde değişiklik yok. Düşüşler alım fırsatı.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ KUYUMCUYA GİTTİĞİ ZAMAN ŞOK OLUYOR

Altındaki yükselişlerin yanı sıra, alım-satım fiyatları arasındaki makas aralığının fahişliğinden şikayetçi olan Memiş, görünen rakamların gerçek piyasa fiyatlarından oldukça uzak olduğunu söyleyerek "Ekranlarda gördüğünüz rakamların bankalarda veya serbest piyasalarda geçerliliği yok. Vatandaş kuyumcuya gittiği zaman, banka uygulamasından aldığı zaman 1265 TL''den satın alıyor." şeklinde konuştu. 

Mevcut fiyatlar için ''Bunlar son fiyatlar'' yorumunda bulunan Memiş, bu tarihlerden sonra benzer rakamlar görülmesinin imkansız olduğunu hatırlatarak, hızlı karar vermeyenlerin yakın gelecekte çok pişman olacağını hatırlattı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar