CHP İstanbul'da hangi ilçeleri gözden çıkardı? Özgür Özel'in masasındaki son anket bütün hesapları değiştirdi: Dikkat çeken DEM detayı

CHP İstanbul'da hangi ilçeleri gözden çıkardı? Özgür Özel'in masasındaki son anket bütün hesapları değiştirdi: Dikkat çeken DEM detayı
Türkiye, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler gitmeye hazırlanırken, anket şirketlerinin son sonuçları ortaya çıktı. Öte yandan CHP'nin İBB'yi kaybetmemek için DEM Parti ile yapacağı ittifakta gözden çıkardığı ilçelerin netleştiği iddia edilirken, TİP detayı da dikkat çekti.

Gülsüm Alpkıray / Özel Haber / Günboyu

2019 yılında yapılan seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen İstanbul’un büyük önem taşıdığı seçimlerde, şimdiye kadar AKP adayı Murat Kurum, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu ve Bağımsız aday Taylan Yıldız açıklandı. Cumhur İttifakı ortaklarından olan Yeniden Refah Partisi İstanbul’a dair herhangi bir açıklama yapmazken, İBB seçimi için diğer kilit partilerden biri de DEM Parti oldu.

Özellikle eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylığının kulislerde dolaştığı DEM Parti’nin İstanbul seçim sonuçlarında etkisinin olacağı iddia edilirken, CHP'nin Demirtaş'ın aday olmaması için iki ilçeyi gözden çıkardığı iddia edildi.

Son anket sonuçlarında İBB adaylığında yüzde 5 gibi bir oy alabildiği görülen DEM için CHP'nin Esenyurt ve Sultangazi'yi gözden çıkardığı iddia edildi. Öte yandan CHP'nin TİP ile yaptığı görüşmeler neticesinde de Adalar ilçesini vereceği belirtildi.

SON ANKETTE HANGİ ADAY NE KADAR ALIYOR?

Bu konuda araştırma yapan MetroPOLL Araştırma, Türkiye’nin Nabzı anketinin Ocak 2024 sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket, 12-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi ve katılımcılara, "Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangisine oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Seçmenler CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP adayı Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayları arasında tercih yaparken, ortaya dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Katılımcıların yüzde 41,6'sı, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediklerini belirtti. AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum ise %38'lik bir oranla İmamoğlu'nun ardından ikinci sırada yer aldı. Ankette "DEM Parti adayı" yanıtını verenlerin oranı %5,6, İYİ Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise %2,9 oldu. "Fikrim yok/Cevap yok" diyenlerin oranı ise %11,9 olarak kaydedildi.

DİKKAT ÇEKEN DEM PARTİ DETAYI

MetroPOLL'ün anket sonuçlarına göre, İYİ Parti seçmenlerinin büyük bir kısmı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyi tercih etti. Bu kapsamda, "Ekrem İmamoğlu'na oy veririm" diyen CHP'li seçmenlerin oranı %84,3 iken, İYİ Partililerin oranı %63,8 olarak belirlendi.

DEM Parti'li seçmenlerin %34,8'i, MHP'li seçmenlerin %5,9'u ve AKP'li seçmenlerin %9,1'i ise "Ekrem İmamoğlu'na oy veririm" yanıtını verdi. Diğer partilere mensup seçmenler arasında bu oran %47,2 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar