Yıldızlı Düşler illüstrasyon sergisi sanatseverlerle buluştu

Yıldızlı Düşler illüstrasyon sergisi sanatseverlerle buluştu
İllüstrasyon sanatçısı Halime Nur Sevim'in ilk sergisi olan "Yıldızlı Düşler", Balat İcabet Sanat Kafe'de sanatseverler ile buluştu.

Sanatçı Halime Nur Sevim'in önderliğinde düzenlenen özgün sergi, sanat ve iyilik temasını buluşturuyor. Sergide, Nur Karaarslan, Emin Bilir, Ahmet Hamo, Şeyda Bal, Eyyüp Sağlam, Meryem Döğer, Serkan Aydın, Ömer Faruk Kahraman, Osman Boyacı, Yunus Tuğ, Burak Al, Enes Tekeşin, Hüsnü Ertaşlar ve Samet Karagöz'ün fotoğraf kareleri üzerine yapılmış 21 illüstrasyon yer alıyor.

Sevim, resme olan ilgisini küçük yaşlardan beri sürdürdüğünü belirterek, hayatının büyük bir bölümünü çizim sanatına adadığını ifade etti. Çocuk kitaplarıyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Sevim'in çeşitli yayınevlerinden çıkan 15'e yakın eseri bulunuyor. Halen üzerinde çalıştığı kitap projeleri olduğunu dile getiren sanatçı, sosyal medya hesaplarında paylaştığı çizimlerini bir amaç doğrultusunda sergilemek istediğini vurguladı.

07-20-10-aa-34410182.webp

Serginin özel bir amaca hizmet ettiğini belirten Sevim, elde edilecek gelirin Gazze ve Doğu Türkistan'daki çocuklar için bağışlanacağını önemsedi. Serginin temel felsefesinin iyilik olduğunu dile getiren sanatçı, herkesin gücü nispetinde katkı sağlaması gerektiğine inandığını söyledi. Sanatını bu amaç doğrultusunda kullanmayı tercih ettiğini belirten Sevim, serginin bu nedenle özellikle sosyal bir duyarlılık mesajı taşıdığını ifade etti.

Serginin mekanı olarak Balat'ı tercih etmekten memnuniyet duyan Sevim, İcabet Sanat Kafe'nin atmosferini övdü. Sıcak, samimi ve butik bir sergi ortamı oluşturduklarını belirten sanatçı, ziyaretçi sayısının da yoğun olmasını diledi. Sergi, sanat ve iyilik arasındaki bağı güçlendirerek, ziyaretçilere etkileyici bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar