Naci Görür Kahramanmaraş depremi sonrası “Hep aktif” diyerek uyardı! Deprem riskinin arttığı 3 ili açıkladı

Naci Görür Kahramanmaraş depremi sonrası “Hep aktif” diyerek uyardı! Deprem riskinin arttığı 3 ili açıkladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından her söylediği dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, Halk TV’de canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Görür, deprem riski taşıyan illeri de tek tek net şekilde sıraladı.

Görür, canlı yayında yaptığı açıklamada Güneydoğu'da deprem üreten iki önemli tehlikenin olduğunu vurguladı. Bunlardan birinin Doğu Anadolu Fayı, diğerinin ise Bitlis-Zagros bindirme kuşağı olduğunu belirtti.

ko.jpg

Adıyaman'dan başlayıp Hakkari'ye kadar uzanan bu dağlık bölgenin Arap Platformu'nu sınırladığını ifade etti.

Görür, "6 Şubat depremlerinde Arap Levhası kuzeye doğru savruldu. Kendisi ile Avrasya Levhası arasında Doğu Anadolu'yu sıkıştırdı. Bu hareketleri yapan Doğu Anadolu Fayı ile Ölüdeniz Fayı'dır. Bingöl Karlıova'dan Kahramanmaraş'a kadar giden hattır" dedi.

.jpg

Ayrıca Adıyaman, Diyarbakır, Hakkari gibi şehirlerin kendilerini doğrudan birinci derecede tehdit eden bindirme kuşağına maruz kalmadığını belirten Görür, ancak Doğu Anadolu Fayı'nın kırılması sonucu etkilendiklerini söyledi. Adıyaman ve Diyarbakır'ın DAF'a yakın olduğunu, evlerin yıkıldığını belirtti.

mooo.jpg

Görür, "DAF ve bindirme hattı levha sınırıyla ilişkili ve onları karakterize ediyor. Dolasıyla hep aktif ve bunlar deprem ürettiği zaman bu bölgeyi etkiler. Bu dediğim DAF'a çok yakın yerlerdeki kentler… Dolasıyla onlar cidden tehlikeli. DAF üzerinde olan deprem bindirmeyi daha tehlikeli hale getirdi" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar