Meral Akşener'in neden ittifak yapmamakta ısrar ettiği ortaya çıktı: Meğer her şey o akşam patlak verdi

Meral Akşener'in neden ittifak yapmamakta ısrar ettiği ortaya çıktı: Meğer her şey o akşam patlak verdi
Gazeteci Banu Güven bugünkü yazısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP ile ittifak yapmamasının sebebini açıkladı.

Gazeteci Banu Güven, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrasında 'hür ve müstakil siyaset' iddiasıyla CHP ile yollarını ayıran İYİ Parti'ye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında, Mart 2024'teki yerel seçimlerin özellikle İstanbul ve Ankara'da zorlu geçeceğine dikkat çeken Güven, Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti'nin atacağı adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener’in bir alternatif olma iddiası olduğunu vurgulayan Güven, Akşener ile ilgili ilk etapta şunları kaleme aldı: “Akşener, Meclis grubundaki konuşmasında bu iddiasını, “Bugün Türk siyasetinde, milletin sinir uçlarıyla oynamaktan beslenen iki anlayış var. İkisinin de amacı, milletimizi kendilerine mecbur bırakıp iktidar alanlarını ilelebet sürdürmek. İşte biz, milletimizin iradesini ipotek altına alan bu mecburiyet siyasetini reddediyoruz” diye ifade etti"

"MASADA SÖZÜNÜ GEÇİREMEMİŞ OLMANIN ETKİSİ VAR"

CHP’de değişim isteyenlerin kullandıkları argümanın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıkta kalırsa, Meral Akşener’in yerel seçimlerde ittifaka girmeyeceği varsayımı olduğunu belirten Güven, “Kılıçdaroğlu gitti, yerine Özgür Özel geldi, ama Akşener için durum değişmedi” dedi.

Akşener’in yerel seçimde ittifak yapmama kararının arka planına dair bilgiler veren Güven, “Bence ilk sırada, Millet İttifakı masasında sözünü geçirememiş ve geri adım atmaya mecbur bırakılmış olmasının etkisi var” diye yazdı.

"DİKKAT ÇEKEN KILIÇDAROĞLU DETAYI"

Akşener’in “Birinden biri aday olsun” dediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için, “Önlerini açmak için elimden geleni yaptım. O ateşten gömleği onlara giydiremedim” gibi sitem yollu açıklamalar yaptığını ifade eden Güven, Akşener, seçimin kaybedilmesinden, ittifakın “Kılıçdaroğlu ısrarını” sorumlu tuttuğunu aktardı.

Akşener’in bir ittifak içinde yer almanın amaca hizmet etmediğini düşündüğünü söyleyen Güven, şunları aktardı: “Sürekli birilerine yardımcı olmak, bu sistemin değişmesine sebep olmuyormuş” diyor”

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar