Altan Tan partideki büyük rahatsızlığı açıkladı: DEM Parti'de Demirtaş çatlağı

Altan Tan partideki büyük rahatsızlığı açıkladı: DEM Parti'de Demirtaş çatlağı
Yazar ve siyasetçi Altan Tan, yerel seçimlerde DEM Parti'nin İstanbul'da CHP ve AKP’nin adaylarına karşılık Başak Demirtaş'ı aday göstermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala, DEM Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor. CHP'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum arasında kıyasıya rekabetin yaşanacağı İstanbul'da DEM Parti'nin adayının dengeleri değiştirebileceği öngörülüyor.

Kulislerde, DEM Parti'nin CHP ile işbirliği yapacağı da konuşulurken, İstanbul için cezaevinde tutuklu bulunun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday gösterebileceği de iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Başak Demirtaş, bir açıklamasında "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" demişti. Buna karşılık DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise "Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir" açıklamasını yapmıştı.

Siyasetçi Altan Tan, DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul'da Başak Demirtaş'ı aday gösterme konusuna ilişkin Haberler.com'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ BİR KESİM RAHATSIZ OLDU”

DEM Parti içerisinde 10 yıldır süren ve artarak devam eden tartışmaların olduğunu ifade eden Tan, konunun Başak Demirtaş’ın şahsıyla alakalı olmadığını belirterek “Başak Demirtaş'ın İstanbul adayı olma durumunda CHP ile olan ittifakı önüne koyan çevreler bu durumdan rahatsız oldu. Partililerin tam olarak ne kadar rahatsız olduğunu bilemem ama ciddi bir kesim rahatsız oldu" diye konuştu.

“10 YILDIR SÜREN BİR TARTIŞMA”

Sunucunun kendisine sorduğu, "Başak Demirtaş, parti içerisinde istenmiyor gibi bir durum söz konusu olabilir mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Mesele Başak Hanım'ın şahsıyla alakalı değil. DEM Parti içerisinde yaklaşık 10 yıldır süren ve artarak devam eden bir tartışma. Bu tartışmanın özü şu, biz bir şeyler kazanmak için mi siyaset yapıyoruz birilerine kaybettirmek üzere mi bir siyaset yapıyoruz. Kürt siyasetinin asıl amacı Erdoğan'a kaybettirmek mi yoksa bu süreçlerde yapacağı siyasal hamlelerle kendi açısından kazanımlar elde etmek mi? Son 10 yıldır Kürt siyaseti, Erdoğan'a kaybettirme stratejisi üzerine kuruldu."

“DEM PARTİ’NİN ADAY ÇIKARMASI AKP’YE DESTEK DEMEKTİR”

“Bugün kayıtsız şartsız CHP'ye destek verilirse bundan elde edilecek siyasi kazanç ne, bunu soruyorum” diyen Tan, şunları aktardı: “Aday çıkardığımızda Demirtaş'ın hamlesi, gidişatı tersine çevirecek hamle. DEM Parti'nin aday çıkarması demek, AK Parti'ye destek olması demektir.”

Demirtaş'ın İBB adayı olma durumunun CHP ile olan ittifakı önüne koyan çevrelere rahatsızlık verdiğini dile getiren Tan, “Partililerin tam olarak ne kadar rahatsız olduğunu bilemem ama ciddi bir kesim rahatsız oldu” dedi. Ciddi bir kesimin bu durumdan rahatsız olduğunu vurgulayan Tan, “Ciddi bir kesim tekrar İmamoğlu'nun desteklenmesini istiyor. Son karar ne olur, ben de merak ediyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar