Ankara'daki son anket AKP'yi karıştırdı: Mansur Yavaş'tan Altınok'a soğuk duş

Ankara'daki son anket AKP'yi karıştırdı: Mansur Yavaş'tan Altınok'a soğuk duş
Yerel seçimlere sayılı günler kala PANORAMATR, Ankara için yaptığı son anket sonuçlarını yayımladı. “Ankara'da kim kazanır?" sorusuna başkentlilerin yüzde %69,2 Mansur Yavaş cevabını verirken, Altınok Yavaş’ın çok gerisinde kaldı.

Son cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde gözle görülür bir oy kaybına uğrayan AKP, yerel seçim hesaplarını belirlerken "kazanacak aday" vurgusu üzerine odaklandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan her açıklamasında, özellikle İstanbul ve Ankara'nın önemini vurgulayarak bu iki büyük şehri tekrar kazanmanın kritik olduğunu söylüyor.

İstanbul ve Ankara'da 2019 yerel seçimlerinde yaşanan kayıpların ardından, AKP özellikle Ankara'da stratejisini güçlendirmeye çalışan AKP, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u Ankara adayı olarak açıkladı.

İki isim yerel seçim çalışmalarına start verirken, bu konuda seçim öncesi kamuoyu araştırmaları da hız kazandı. PANORAMATR Araştırma şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için Ankara'da yaşayan seçmenlere "Ankara'da kim kazanır?" sorusunu yöneltti ve elde edilen sonuçları paylaştı.

Araştırmaya katılan seçmenlerin görüşleri şu şekilde:

%69,2 Mansur Yavaş

%20,6 Turgut Altınok

%10,1 Fikrim Yok

%0,1 Diğer

MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Ankette öne çıkan verilere göre, katılımcıların yüzde 69,2'si mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı desteklediklerini ifade etti. Yavaş'ı yüzde 20,6 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok takip etti.

"KARARSIZIM" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 10.1

Diğer adaylara oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 0,1 iken, kararsız olanların oranı ise yüzde 10,1 olarak ölçüldü.

2019'DA CHP YÜZDE 3 FARKLA SEÇİMİ KAZANMIŞTI

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara'da yüzde 50,93'lük bir oy oranıyla kazandığı hatırlatılarak, AKP'nin yüzde 47,12'de kaldığı vurgulandı. Bu veriler, 2024 yerel seçimlerinde AKP'nin Ankara'da tekrar yüksek bir performans gösterme ihtiyacını ortaya koyuyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar