Özel, İlgezdi’nin ‘Kürt ve Aleviler CHP’den tasfiye ediliyor’ iddialarına yanıt verdi

Özel, İlgezdi’nin ‘Kürt ve Aleviler CHP’den tasfiye ediliyor’ iddialarına yanıt verdi
CHP lideri Özgür Özel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin “Kürt ve Aleviler CHP’den tasfiye ediliyor” iddiası hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), mart ayındaki yerel seçimlere yönelik seçim çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde 209 yeni belediye başkan adayını kamuoyuna duyurdu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mart ayındaki seçimde aday gösterilmemesi üzerine CHP yönetimini suçlayarak partiden istifa etti.

İlgezdi “CHP kurultayında eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin tasfiye edildiğini, partide Kürtlere ve Alevilere kıyım yapıldığını" öne sürerken, bu açıklama kulisleri hareketlendirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İlgezdi'nin iddialarına yanıt verdi.

"ÜZÜNTÜSÜNE VERİYORUZ"

İlgezdi'nin iddialarını nesnel bir bakış açısıyla değerlendiren Özel, partinin 900 adayını açıkladığını ve bu süreçte çok sayıda Alevi adayın yer aldığını belirtti. Özel, İlgezdi'nin değerlendirmesini öznel bulduğunu ifade etti.

“Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok” diyen Özel, şunları aktardı: “Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok. Kendisi “Ben aday gösterilmedim” deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Üzüntüsüne veriyoruz. Sonuçta değişim olması lazım.”

"KILIIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİMLER ADAY GÖSTERİLDİ"

Özellikle Kılıçdaroğlu'nu en çok destekleyen isimlerin Bursa ve Balıkesir'de aday gösterildiğini belirten Özel, tasfiye iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ayrıca, eleştirilere karşı şeffaf bir şekilde aday belirlediklerini ve objektif davrandıklarını dile getiren Özel, İlgezdi'nin değerlendirmelerinin zamanla pişmanlıkla karşılanabileceğini söyledi.

MUHARREM İNCE'YE YANIT VERDİ

Özel öte yandan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin partiye yönelik eleştirilerine de cevap verdi. İnce'nin "Başka dünyaların insanıyız" sözlerine atıfta bulunan Özel, bir ilçe adayının değişimi bu kadar etkilemeyeceğini belirterek daha fazla açıklama yapmadı.

NEBİ HATİPOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Özel, ayrıca İYİ Parti'den AKP'ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi Hatipoğlu için de sert sözlerle eleştirdi. "Milli irade hırsızı" ifadelerini kullanan Özel, “Sütte leke var, bizim adaylarımızda yok. Ama karşımızda bir sabıkalı var. Hırsızlıktan sabıkalı” dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN İBB ADAYLIĞI HAKKINDA

Son olarak, DEM Parti'nin aday adayları arasında yer alan Başak Demirtaş'ın açıklamalarına da değinen Özgür Özel, Demirtaş'ın adaylık çıkışını demokratik bir hak olarak nitelendirerek, konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadığını belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar