Buğra Kavuncu, yerel seçim planını açıkladı: Dikkat çeken Cumhur İttifakı itirafı

Buğra Kavuncu, yerel seçim planını açıkladı: Dikkat çeken Cumhur İttifakı itirafı
İYİ Parti’nin İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, yerel seçim stratejisini açıkladı. Seçimde hangi kesimlerden nasıl oy akacağının bilinemeyeceğini belirten Kavuncu, öncelikli hedefinin Cumhur İttifakı seçmeni olduğunu söyledi.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) adayı Buğra Kavuncu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan Kavuncu, İstanbul'un sorunlarına ve seçim stratejisine dair değerlendirmeler yaptı.

Kavuncu, seçim sürecinde odaklarının tamamen İstanbul olduğunu vurgulayarak, "Ekrem İmamoğlu'yla görüştüğümde 'Anlat İstanbul' projemiz vardı. O dosyayı kendisine teslim etmiştim. Kendisine ‘7 ay çalıştık, sokak sokak gezdik. İstanbullunun en çok konuştuğu konular bunlar’ diyerek teslim etmiştim. Gene bunları dile getireceğiz. Yani yüze konuşmadığımız hiçbir şeyi arkadan konuşacak insanlar değiliz” ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ÜLKEYİ MAHVEDİYOR"

Ülkenin içinde bulunduğu yönetim sistemiyle ilgili de sert eleştirilerde bulunan Kavuncu, "Bu ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi mahvediyor." dedi. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini savunduğunu belirten Kavuncu, İYİ Parti'nin bu yönde bir alternatif sunduğunu da vurguladı. İYİ Parti'nin parlamentoda yer almasının ve ses çıkarmasının, başkanlık sistemiyle ilgili bir tavır olduğunu ifade eden Kavuncu, hedeflerinin Cumhur İttifakı'nın küskün seçmenleri olduğunu söyledi. Seçimde her şeyin mümkün olduğunu aktaran Kavuncu, seçmenin tercihini belirleyecek olan faktörlerin değişken olduğunu dile getirdi.

"HEDEFİMİZ CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİ"

Anket sonuçlarına da değinen Kavuncu, AKP ve CHP İstanbul adaylarının ardından üçüncü bir isim olduğunu kaydetti.

"Bizim ya da bizim gibi partilerin parlamentoda yer alması, grup kurması, ses çıkartması bu başkanlık sistemiyle ilgili eylemsel bir tavırdır aynı zamanda" diyen Kavuncu, hedeflerinin Cumhur İttifakı'nın küskün seçmeni olduğunu belirtti. Kavuncu, "Aslında 31 Mart bir nevi de bunun kararı olacak. Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni bizim hedefimiz. Seçimde ne olacağını bilemezsiniz, kimden nasıl oy akacağını da bilemezsiniz." diye konuştu

"İSTANBUL'UN 3 TEMEL PROBLEMİ VAR"

2 isimle aradaki farkın kapanmaya başladığını söyleyen Kavuncu, tanınırlığın önemine vurgu yaparak, kendilerinin diğer adaylara kıyasla daha az tanındığını ancak seçim sürecinde kendilerini daha iyi anlatarak oy potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul'un temel sorunlarına da değinen Kavuncu, ulaşımın en önemli sorun olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm ve ekonominin de İstanbul'un öncelikli meseleleri arasında yer aldığını dile getirdi. Kavuncu, İYİ Parti olarak bu sorunlara çözüm getireceklerini ve alanlarında uzman bir ekiple çalıştıklarını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar