İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kurum göndermesi: Aklı, fikri İstanbul’da

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kurum göndermesi: Aklı, fikri İstanbul’da
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kentin Sanayi Vizyonu’ toplantısında yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Erdoğan’ın İstanbul hakkında yaptığı açıklamaları anımsatarak. “Onun aklı, fikri İstanbul'da” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Sanayi Platformu"nun düzenlediği "Kentin Sanayi Vizyonu" toplantısına katıldı. Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen toplantıda, İmamoğlu dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sanayinin ekonomik önemine vurgu yapan İmamoğlu, İstanbul Sanayi Platformu'nun bu alana katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Toplantıda ekonomik kriz ve enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Bu işin sorumlusu, bu işin başındaki insandır. Çok net. Yani bunu başka bir sorumlusu olmaz. Ve eğer İstanbul'da, yönetimle ilgili bir hesap verilemiyorsa, sorunlar büyüyorsa, problemler büyüyorsa, nasıl ki sorumlusu o döneme dair benim; aynı şekilde şu anda bu ülkenin ekonomiden sorumlusu da bu ülkenin sayın Cumhurbaşkanıdır” ifadelerini kullandı.

Temel gıda ürünlerinin fiyatında yaşanan artışa dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi: “Gerçekten bir açlık sorunu var. Kent Lokantası açıyoruz. 3 tane daha açacağız bu 1,5 ay içerisinde. İnsanların artık, yani yakamıza yapışarak, ‘Bizim de semtimize Kent Lokantası aç Başkanım’ diye bize haykırmasını çocuklardan da duyuyorum, emeklilerden de duyuyorum, işçi kesiminden de duyuyorum. Belki sesi çıkmayan esnafımız bile, bunu söylemek istiyor. Bu derin bir yoksulluk anlamına geliyor”

"BIRAKIN ADAY KONUŞSSUN"

Erdoğan’ın İstanbul seçimine dair sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, “Ama biz neyle uğraşıyoruz? Genel seçim geçmiş, bir yıl üzerinden geçmiş, ülkedeki ekonomi politikaları dibe vurmuş, o günden bile daha kötü durumdayız. Para politikaları üzerinden üretimde, ihracatta, ithalat rakamlarında, bütçe açığında, cari açıkta, her türlü veride daha kötü durumdayız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı’nın aklı, fikri İstanbul'da” diyen İmamoğlu Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Her gün, her konuşmasında İstanbul aşağı, İstanbul yukarı; İstanbul Belediye Başkanı aşağı, İstanbul Belediye Başkanı yukarı. Açıkladığı adaya da yazık ediyor. Yani bir aday açıkladınız; aday konuşsun. Bizim rakibimiz o olsun. ‘Yok, illa o olmasın rakip’ diye bir süreç tarifleme peşinde. Biz de hayretle süreci izliyoruz. İyi devlet insanı, devletin esas sorunlarıyla ilgilenir” diye konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar