Bu tüyoyla derz aralarınız parıl parıl olacak! Meğer bu kadar basitmiş

Bu tüyoyla derz aralarınız parıl parıl olacak! Meğer bu kadar basitmiş
Fayans aralarının parlaması ve derzlerin parıl parıl olması için temizlikçilerin sık kullandığı pratik tüyolar var. İşte fayans temizliği yaparken bilmeniz gereken tüyolar...

Fayans aralarının ışıl ışıl parlaması ve derzlerin temiz olması, temizlikçilerin sıkça başvurduğu pratik bir yöntemdir ve evdeki fayans temizliği için de son derece etkilidir. İşte bu tüyoyu uygulayarak fayanslarınızın kirlerden ve lekelerden arınmasını sağlayabilir ve temiz, parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

Öncelikle seramikleri hafifçe fırçalayarak veya silerek yüzeylerini çizebilecek kum ve taşlardan arındırın. Daha sonra bir miktar suya çamaşır suyu katkılı yüzey temizleyici ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kullanarak yerleri paspaslayın. Gerektiğinde inatçı kirleri yumuşak bir bezle çıkana kadar silin. Sünger yerine bez veya paspas kullanmanız daha etkili olacak.

tile-and-grout-cleaning-img.jpg

Derz aralarını temizlemek için küçük bir fırça kullanın. Fayans derzleri genellikle en çok kir toplayan yerlerdir, bu yüzden fazla ovmanız gerekmeyebilir. Aslında, en iyi araç eski bir diş fırçasıdır.

Temizlik kovasını boşaltıp yerine sıcak su koyun. Bu su ile yerleri tekrar paspaslayın. Son olarak, temiz bir bez parçasıyla fayansları silerek parlatın. Fayans kaplı duvarları temizlemek için de aynı adımları izleyebilirsiniz. Tek fark, paspas yerine bir bez veya metalik olmayan bir bulaşık süngeri kullanmanız yeterli.

SIRSIZ SERAMİK FAYANSLARI TEMİZLEME İPUÇLARI

Sırsız seramik fayansları temizlemek, sırlı seramiklere nazaran daha zor olabilir çünkü koruyucu cam tabakası bulunmaz. Bu tür seramiklerin pürüzlü yüzeyleri kir tutmaya daha yatkın olabilir ve lekelere karşı daha az dayanıklı olabilirler.

Eğer seramiklerinizi temizlemek için fazla zaman harcıyorsanız, koruyucu bir kaplama düşünebilirsiniz. Bu, seramiklerin dayanıklılığını artırır ve lekelere karşı daha dirençli hale getirir. Ancak, fayansları koruyucu ile kaplatmak, düzenli temizlik ihtiyacını ortadan kaldırmaz. Yılda bir veya iki kez koruyucu kaplamanın yenilenmesi gerekebilir.

50e0b288acd662d2fe6aa8850387015d.jpg

FAYANS ARALARI NASIL TEMİZLENİR?

Fayans araları, fayansları bir arada tutan derzlerdir. Derzler, nem, kir ve lekeleri iyi tutabilirler. Fayanslarınızı ne kadar iyi temizlerseniz temizleyin, zamanla derzler gri ve kirli bir görünüm alabilir ve hatta küf lekeleri oluşabilir.

Derzlerinizi koruyucu ile kaplatmanız önemlidir. Bu, derzlerinizi koruyarak temizlik işlerini kolaylaştırabilir. Özellikle, fayans yüzeyinden taşan silikon koruyuculardan kaçının çünkü bunlar matlaşabilir ve dökülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar