Erzurum Turizm Başkenti için bir adım daha

Erzurum Turizm Başkenti için bir adım daha
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinasyon Merkezi Ofisi'nin açılışı, bugün gerçekleştirilen bir törenle yapıldı.

Özbekistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum’un ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmesinin ardından başlatılan çalışmalar ve hazırlıklar hızla ilerliyor.

Muharrem Çığlık'ın Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak atanmasının ardından Koordinasyon Merkezi Ofisi de resmi olarak açıldı. (EİT) 2025 Koordinasyon Merkezi, Kale önündeki bir Erzurumevi'nin düzenlenmesiyle oluşturuldu ve açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Açılış öncesinde EBB Mehter Takımı gösteri yaptı, Raci Alkır Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur türkü söyledi.

Vali Mustafa Çiftçi, AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları konuşmalarda EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti noktasında tüm imkanların seferber edilerek birlik ve beraberlik içinde hem iyi bir hazırlık süreci hem de devamında Erzurum’a fayda sağlayacak faaliyetlerin yapılacağını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar